23948sdkhjf

Fjoråret ble godt for IKM Gruppen

2020 har væt et tøft år for mange, men styret i IKM Gruppen er fornøyd med et resultat før skatt på 147,6 millioner kroner – mot 231,1 millioner kroner i 2019.

Det går fram av styreberetningen fra konsernet, som har flere datterselskaper som opererer mot olje- og energibransjen – i tillegg til landbasert industri. Omsetningen ble i 2020 på 3,525 milliarder kroner. Det tilsvarende tallet året før var 3,940 milliarder kroner.

Styret skriver at hovedårsaken til nedgangen i all hovedsak skyldes at selskaper med stort omsetningsvolum ble solgt i 2019. Det var også en nedgang i aktiviteten som følge av koronapandemien i fjor.

«IKM konsernets drift ble i 2020 preget av Covid-19-utbruddet. Særlig i andre kvartal ble effektene vesentlige ved at kontrakter ble utsatt eller kansellert. Konsernets selskaper ble imidlertid truffet ulikt. Enkelte selskaper opplevde mindre og kortvarige effekter, mens fikk større og mer langvarige konsekvenser», skriver styret videre i sin årsberetning.

Om framtiden skriver styret blant annet følgende:

«IKM Gruppen har i lengre tid fokusert på muligheter innen grønn energi og jobber allerede med teknologier som direkte og indirekte bidrar til å redusere utslipp til ytre miljø. Denne satsingen vil øke framover og konsernet ser muligheter spesielt innen vindsektoren. I 2020 er det etablert en egen divisjon som skal ha ansvar for fornybarsektoren».

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112