23948sdkhjf

Dramatisk brann i tråler i Kirkenes

Etter at en russisk tråler begynte å brenne ved KIMEKs kaianlegg søndag, ble tråleren slept vekk fra land. I løpet av natt til mandag har det vært flere eksplosjoner om bord i båten.

Brannen startet søndag om bord i det russiske fiskefartøyet «Tamango». Båten lå da til kai hos KIMEK i Kirkenes.

Til Finnmark Dagblad opplyser politiet mandag morgen at tråleren er slept ut på vannet. I løpet av natten har det vært flere eksplosjoner om bord i fartøyet, og det er det er forventet at det vil synke som følge av brannen og eksplosjonen.

Tamango

BRANN: Det var den russiske tråleren "Tamango" som begynte å brenne i Kirkenes søndag. FOTO: MARINE TRAFIC

Det var redningsskøyta «Halfdan Grieg» som fulgte slepet av båten vekk fra kaianlegget i Kirkenes, og selve slepet gikk knirkefritt. Men så lenge det brenner om bord må det være noen som har observasjon av fartøyet.

Det var søndag formiddag at brannen startet. De 22 som befant seg om bord kom seg ut i tide, og er nå innkvartert i en brakkerigg hos KIMEK. Bedriften gjør større og mindre service- og reparasjonsarbeid for større fartøy.

kimek

LÅ TIL KAI: Tråleren lå til kai ved KIMEKs kai i Kirkenes da den begynte å brenne. FOTO: KIMEK

Søndag kveld fortsatte det å brenne i skipet, og slukningsarbeidet førte til at båten fikk slagside. Slukningsarbeidet fortsatte helt til båten ble ført ut vekk fra kaianlegget og nå altså befinner seg i farvannet utenfor Kirkenes. Politiet har bedt folk som bor i området om å lukke vinduer.

Det skal være flere tonn med diesel om bord i «Tamango».

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109