23948sdkhjf

Prestisjebåt kolliderte med kaia

Prestisjebåten «Future of The Fjords» kolliderte lørdag med ei kai i Sogn. Ingen av de 95 passasjerene om bord i el-cruisebåten ble skadet.

Et kraftig vindkast da den hypermoderne cruisebåten som går på elektrisk kraft, skulle legge ut fra kai i Undredal i Sogn, førte til at den traff en stolpe på kaia. Det er NRK som skriver dette.

Uhellet skal ha skjedd lørdag, og om bord var det 95 cruise-passasjerer. Ingen av dem skal ha blitt skadet i sammenstøtet. Mannskapet på fem ble igjen om bord og fikk kjørt båten til kai i Flom, der også passasjerene var med.

Det ble tatt rutinemessig alkotest av både kaptein og styrmann om bord, men politiet opplyser at det ikke skal være mistanke om promille. Politiet har også varslet Havarikommisjonen og Sjøfartsdirektoratet etter hendelsen.

Det er The Fjords som eier cruisebåten, som med sitt spesielle design de seneste årene har vakt oppsikt. Det har også vakt oppsikt fordi båten går på elektrisitet. Daglig leder i selskapet, John Vonli, bekrefter politiets forklaring på hendelsen, og sier at det aldri var fare for passasjerene om bord. Han sier til NRK at båten har fått materielle skader.

Han sier at båtene som rederiet eier er trygge, og at de hele tiden vurderer vær- og vindforhold i forhold til sikkerhet. Det som skjedde lørdag var et sterkt vindkast som kom overraskende på mannskapet om bord.

«Future of the Fjords» ble bygget hos Brødrene Aa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109