23948sdkhjf

Bygger korona-avdeling i rekordfart med lettstål

I Afrika er koronapandemien inne i en av sine verste faser. Nå bygges det en helt ny covid-19-enhet ved verdens tredje største sykehus i Soweto. Lett-stål står sentralt i byggingen, som skal ta åtte måneder.

Som følge av den negative koronautviklingen i Sør-Afrika har myndighetene bestemt at det skal bygges et ny egen covid-19 enhet ved Afrikas største sykehus i Soweto. Siden bygget må reises raskt som følge av den prekære smittesituasjonen i landet, har man valgt lettstål som bærende konstruksjoner. Det gjør at byggetiden for hele avdelingen bare blir på åtte måneder.

Den nye covid-19-enheten bygges ved verdens tredje største sykehus, Chris Hani Baraghwanath, i Soweto i Sør-Afrika, skriver Worldsteel. Sykehuset er det største i Afrika, og dekker hele 70 hektar og har 3200 senger. Staben er på hele 6700 personer. Den nye enheten vil ha 20 sengeposter, noe som gjør at sykehuset får ytterligere 500 senger.

Bygget skal ifølge planen reises slik at de som er på jobb kan arbeide med strenge avstandsrutiner skal jobbe i tre åtte-timers skift sju dager i uka slik at bygget blir ferdig innen tidsrammen.

REKORDFART: Lettstål-konstruksjonramme blir brukt for å bygge den nye covid-19-enheten i rekordfart på åtte måneder. FOTO: WORLDSTEEL

Denne unike arbeidsituasjonen og tidsrammen for byggingen av covid-19-enheten gjorde at byggherrene og entreprenørene måtte tenke nytt, noe som førte til bruken av lettstål konstruksjonsramme. En lokal aktør som har spesialisert seg på alternative bygningsløsninger ble valgt for å frakte inn 470 tonn med lettstål-rammer i prosjektet. Denne type lettstål gjør det lettere å sette opp rammeverket for bygningen, og kan også brukes som innendørs vegger, på gulv, på tak og på fasader. I tillegg vil lettstålet produseres et annet sted enn på selve byggeplassen, noe som begrenser antall arbeidere på stedet. Dette er svært viktig for å følge koronarestriksjonene for prosjektet.

STORT SYKEHUS: Chris Hani Baraghwanath i Soweto, Sør-Afrika er verdens tredje største sykehus og det største i Afrika. Nå bygges en egen covid-19-avdeling i rekordfart på grunn av økts smitte i Sør-Afrika. FOTO: WORLDSTEEL

I tillegg til å redusere byggets vekt betraktelig, er lettstålet som benyttes 100 prosent resirkulerbart.

Den nye covid-19-enheten skal stå ferdig i februar – åtte måneder etter at byggingen startet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078