23948sdkhjf

Gikk konk – tok over deler av selskapet

Før sommeren gikk selskapet konkurs og 64 ansatte mistet jobben. Nå har nye eiere overtatt deler av konkursboet.

Det gjør at 17 ansatte er sikret jobb. Det er Drammens Tidende (DT) som skriver om Extra Produkter, som nå har hatt over deler av konkursboet etter Extra Servicepartner.

Extra Servicepartner gikk konkurs tidligere i sommer, og 64 ansatte ble berørt. Nå har 17 ansatte fått ny jobb i selskapet som har tatt over deler av virksomheten. Extra Produkter skal i all hovedsak jobbe med lakkering og overflatebehandling fordi det er «det de kan», skriver DT.

– Det er lakk og overflatebehandling vi kan, og det er dette vi brenner for. Derfor gikk vi tilbake til kjernevirksomheten da vi overtok deler av konkursboet etter Extra Servicepartner, sier Thor Ekeland, daglig leder i Extra Produkter til avisa.

Extra Produkter har mange oppdrag – både til offshore og andre næringer. I tillegg foretar selskapet lakkarbeid på trikker og togvogner.

Extra Servicepartner

KONK: Extra Servicepartner gikk konkurs tidligere i sommer. De holdt til i Hanekleiva i Sande. FOTO: GOOGLEMAPS

Flere ansatte

Pensjonist Ekeland har fått med seg Børre Halvorsen, mannen som i sin tid etablerte Extra Servicepartner AS i 2003. Også han kunne levd pensjonisttilværelsen, men er nå blitt med videre i det nye selskapet. Halvorsen forteller at de er godt inne på trikk- og tog-markedet, men at de i framtiden også ønsker å satse på lakkering og overflatebehandling av kontainer og markedet for storbiler. Dette gjør at de skal ansette flere, han tror at selskapet i løpet av året vil telle et sted mellom 25 og 30 ansatte.

En av hovedårsakene til at Extra Servicepartner gikk konkurs tidligere i sommer, var en svært dyr leieavtale i nye lokaler i Hanekleiva i Sande. I tillegg satt selskapet på et lokale i Krokstadelva som de ikke fikk framleid. Og så kom koronapandemien som gjorde det vanskelig å hente utenlandsk arbeidskraft til Norge.

Mange har fått jobb

Bostyrer for konkursen i Extra Servicepartner, Lene Langseth i advokatfirmet TYR, opplyser til DT at mange av de ansatte i selskapet har fått nye jobber. Deres kompetanse er høyt etterspurt i markedet. Verre er det med utbetalinger som ansatte har til gode etter konkursen. Det kan ifølge Langseth ta lang tid før de tidligere ansatte ser noe til de pengene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078