23948sdkhjf

Brødrene Hukkelberg satser elektrisk

Båtprodusenten Brødrene Hukkelberg har inngått et samarbeid med Evoy. Sistnevnte selskap satser på elektrisk framdrift av båter.

Brødrene Hukkelberg produserer og leverer arbeidsbåter til flere næringer, blant annet oppdrettsbransjen, redningstjenesten og oljenæringen. Molde-bedriften har nå inngått et samarbeid med Evoy om å levere elektrisk framdrift av båtene de skal produsere. Evoy holder til i Florø, og i en pressemelding skrives det at selskapets satsing nå bærer frukter med blant annet nytt samarbeid med Molde-bedriften som produserer aluminiumsbåter. Evoy er ett av selskapene som har kommet lengst med utvikling av elbåt-løsninger i Norge.

Flying Fish Z-serien

Brødrene Hukkelberg opplyser at de i framtiden vil utvikle en serie båter som bare skal bli driftet av batteri og el-motorer.

I første omgang skal de to samarbeide om Brødrene Hukkelbergs Flying Fish Z-serie. Reduksjon av støy og samtidig beholde motorkraft er viktige faktorer som de Evoy og Brødrene Hukkelberg jobber med.

– For oss er dette samarbeidet viktig, da vi får tilgang til en erfaren leverandør som har et stort utvalg båter og ulike kundegrupper. Det gir oss muligheter til å samarbeide etter hvert som vi vokser og utvikler nye system sier, Per Arne Fagervoll Meek i Evoy.

Frankrike

I pressemeldingen skriver Evoy at det er et forventet en stor økning i elbåt-markedet de nærmeste årene. Flere aktører vil komme på banen. Florø-selskapet har utmerket seg med å være tidlig ute i denne næringen, og har hatt solid vekst siden oppstarten i 2018. Selskapet satser videre, og er nå på plass i Frankrike for å komme seg inn på markedet der.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062