23948sdkhjf

Koronaskatte-pakken virker – skaper arbeidsplasser

I fjor fikk Aker Verdal en stor jobb. Hadde ikke verftet fått dette oppdraget kunne det blitt både permitteringer og oppsigelser.

Det mener verftsdirektøren ved Aker Verdal. Ifølge NRK har oljeskattepakken, som politikerne vedtok etter koronaen inntog i Norge i mars i fjor, vært med på sikre norske arbeidsplasser. NRK skriver blant annet at Aker BP de kommende årene vil investere 134 milliarder kroner i norske oljearbeidsplasser.

En nesten ferdig oljeplattform står klar ved verftet i Verdal. Verftsdirektør Erik Stiklestad er helt klart på at skattepakken ble en del av løsningen for verftet, og hindret permitteringer og oppsigelser blant de 750 ansatte ved verftet. Nå letes det etter nye oppdrag, fordi plattformen snart er klar for Nordsjøen.

– Nå er det litt roligere totalt sett i markedet før effekten av den oljeskattepakken virkelig trår inn. Markedet er bra framover og det er mange prosjekt på gang som vi byr på, sier Stiklestad til NRK.

Ifølge adm. dir. Karl Hersvik i Aker BP, behøver ikke industriarbeiderne ved Aker Verdal eller andre steder i landet å bekymre seg for jobbene framovr, fordi selskapet har mer enn nok å gjøre fram mot 2028. Til sammen skal Aker Verdal investere 135 milliarder norske kroner de neste sju årene.

-Denne skattepakken kommer til å bli en gavepakke til norsk leverandørindustri, sier Hersvik til NRK, som også skriver at andre oljeselskap har fått økt aktivitet som følge av skattepakken. Mange nye prosjekter vil bli satt i gang utover høsten og neste år.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125