23948sdkhjf

Omfattende K-IMS-kontrakt for Kongsberg Maritime

Ett av verdens største rederier, Maran Gas Maritime, har signert en kontrakt med Kongsberg Maritime som innebærer å installere selskapets K-IMS-system om bord på alle rederiets skip.

K-IMS Information Management System er et system som er utviklet av Kongsberg Maritime (KM). Nå har Maran Gas Maritime, som er ett av verdens største rederier, skrevet under en kontrakt med KM om å installere systemet på alle rederiets skip.

Kongsberg-selskapet har lenge vært en nær samarbeidspartner med rederiet, men den nye avtalen sikrer at Maran Gas integrerer KM i sin digitale strategi og cyber-sikkerhet.

- Vi føler en stor selvsikkerhet med å implementere K-IMS-prosjektet til Kongsberg for hele vår flåte, sier teknisk direktør Andreas Spertos i Maran Gas Martime. Han legger til at innen utgangen av inneværende år vil K-IMS være rullet ut på mer enn 20 LNG-skip med ulike framdriftssystemer.

40 skip totalt

- Implementeringen av K-IMS vil fortsette for våre eksisterende og nybygde fartøy inntil hele vår flåte på mer enn 40 LNG-fartøy vil være oppgradert. K-IMS vil erstatte eksisterende dataoverføringssystemer som har en begrensning, og vil utstyre oss med uante muligheter for å utvikle vår «in-house» flåteovervåking og analysesystemer som støtter opp under en sikker, effektiv og ikke miljøvennlige flåte, sier Spertos videre.

- Vi har i om lag 15år  jobbet tett med Maran Gas, og ser virkelig fram til et enda tettere samarbeid med selskapet. Ved å ha fokus på sterke kunderelasjoner, tillit og åpen dialog med Maran Gas, har vi et sterkt fundament for å rulle ut K-IMS, sier Anders Sjuls Fjeld. Han er global salgs- og markedsdirektør for LNG i Kongsberg Maritime.

Flere kontrakter

Mange av skipene i Maran Gas-flåte har allerede K-IMS installert.

Kongsberg Maritime har allerede singert 300 K-IMS kontrakter, der 100 av dem er inngått i løpet av første halvår i år. Og flere er i kjømda, melder Sjuls Fjeld.

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.188