23948sdkhjf

GJ Machine AS og RobotNorge AS går sammen

Trolltunga Robotics AS utvider satsingen på å skape lønnsom og bærekraftig produksjonsindustri i Norden. Kompetansen styrkes, produkt- og tjenestespekteret økes og markedet utvides når sunnmørsbedriften GJ Machine nå blir en del av konsernet.

Trolltunga Robotics-konsernet består fra før av RobNor i Malmø, RobotNorge og Byte Motion på Klepp. Byte Motion er et oppstartsselskap innen kunstig intelligens og vision & software rettet mot robotikk.

GJ Machine i Skodje utenfor Ålesund har sin kjernekompetanse innenfor automatisering.

«GJ Machine og RobotNorge utfyller hverandre kompetanse- og markedsmessig, og kjenner hverandre godt gjennom mangeårig partneravtale knyttet til integrasjon av roboter og systemer fra ABB Robotics», heter det i en pressemelding fra selskapene.

GJ Machine og RobotNorge har hatt store leveranser blant annet innenfor prosess- og næringsmiddelindustri, og gjennomfører nå nyskapende prosjekter for selskaper som TINE, Q-meieriene og Wiig Gartneri. GJ Machine blir et søsterselskap til RobotNorge ved at Trolltunga Robotics kjøper aksjemajoriteten i GJ Machine. Jean-Marc Launay vil tiltre som daglig leder i GJ Machine i en overgangsfase. Gründer Gunnar Johnsen vil fortsette som drivkraft og nøkkelperson i selskapet. Oppkjøpet vil bety en betydelig økning i ledelses- og styrekompetanse i GJ Machine. Konsernet Trolltunga Robotics, GJ Machine inkludert, hadde i fjor en omsetning på ca. 170 millioner kroner. De totalt 60 medarbeiderne har en betydelig samlet kompetanse. «Trolltunga Robotics har forutsetning for og ambisjoner om å gi enda bedre kundeopplevelser, samt utvikle nye innovative robotløsninger», heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125