23948sdkhjf

Kongsberg Maritime med ny stor kontrakt

Kongsberg Maritime har signert kontrakt med det kinesiske verftet China Merchant Heavy Industries (CMHI) for leveranse, design og skipsutstyr til to Construction Service Operation Vessels (CSOV) som skal bygges for det norske rederiet Awind AS.

Kontraktsverdien er på om lag 250 millioner kroner, skriver Kongsberg Gruppen i en børsmelding.

Awind er et heleid datterselskap av Integrated Wind Solutions AS. Skipene skal bygges ved det kinesiske verftet CMHI, og får det nye designet UT 5519 DE fra Kongsberg Maritime. Levering er planlagt fra verftet i 2023, og skipene utvikles med tanke miljøet med lavest mulige utslipp.

– Vi er glade for å kunne bygge videre på det gode samarbeidet med Kongsberg Maritime, både gjennom design og utviklingsfasen og videre i prosjektet når vi skal bygge skip som kan operere så bærekraftig og effektivt som mulig, sier Christopher Andersen Heidenreich, adm. direktør i Awind.

UT 5519 DE har et nytt skrogdesign som bygger på forsknings- og utviklingsarbeid hos Kongsberg Maritime, samt erfaringer med tidligere design av denne typen servicefartøy for offshore vindparker. Målet for designarbeidet har vært å redusere utslipp og samtidig øke fartøyenes manøvrerbarhet og effektivitet.

Også utstyrspakke

I tillegg til skipsdesign, skal Kongsberg Maritime levere en stor utstyrspakke til fartøyene. Leveransen vil omfatte thrustere drevet av permanent magnet-motorer, generatorer, elektrosystem, en fullintegrert skipsbro med navigasjon, DP og automasjons- og kontrollsystem, samt et sett med dekksmaskineri til hvert fartøy. Oppdraget vil gi aktivitet til flere avdelinger i Kongsberg Maritime, og også hos en rekke underleverandører.

– Awind er tydelig målrettet når de jobber for trygg, miljøvennlig og effektiv drift. Dette er helt i tråd med vår misjon om å ha økt bærekraft som en del av alt vi gjør, sier Egil Haugsdal, adm. direktør i Kongsberg Maritime.

– Fremtidsrettede prosjekter som dette er motiverende å jobbe med for hele verdikjeden vår, og vil samtidig styrke vår posisjon i det voksende fornybarmarkedet, sier han.

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125