23948sdkhjf

Landet sin største kontrakt noensinne

Nordic Bulk er tildelt intensjonsavtale for prosessanlegget til Engebø Rutil og Granatprosjekt i Sogn og Fjordane.

Nordic Bulk AS er tildelt intensjonsavtale av Nordic Mining (Nordic Rutile AS) for levering av prosessanlegget til Engebø Rutil og Granatprosjekt. Intensjonen er at Nordic Bulk får EPCkontrakt og tar ansvaret for utvikling og levering av hele prosessanlegget til prosjektet. EPCkontrakten har potensiale på 500-600 millioner og skal utvikles og forhandles ferdig til høsten 2021.

Den valgte løsningen er utviklet i samarbeid med Nordic Mining´s prosjekt-team gjennom en periode på ca tre år. Man har lykkes å finne en kostnadseffektiv løsning med relativt kort byggetid, uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Leveransen består av et grovknuseverk som skal stå inne i fjellet nær gruva i Engebøfjellet. Ved Førdefjorden ligger prosessanlegget som består av finknuseverk, våtprosess-anlegg, tørrprosess-anlegg, lagertanker, utlaster til skip og en hel rekke transportbånd og elevatorer mellom de ulike seksjonene. De ulike anleggene leveres med tilhørende bygg. Oppstart av prosessanlegget er planlagt til Q1 2024, leveranse og montering blir andre halvår 2023.

- For oss er dette en unik mulighet til å benytte hele spekteret av kompetanse vi har bygget opp gjennom snart 30 år i bransjen sier daglig leder Peder Egeland. Han takker for tilliten og er glad for at en norsk leverandør er valgt.

UNIK MULIGHET: - Denne kontrakten, som er den største vi noen gang er tildelt, gir oss en unik mulighet, sier daglig leder i Nordic Bulk, Peder Egeland. FOTO: NORDIC BULK

- Dette er den største kontrakten vi noen gang har blitt tildelt og vil resultere i doblet omsetningen de kommende årene. Kontrakten vil lede til nye arbeidsplasser og gir oss en mulighet til å vokse og ta større oppdrag i et voksende marked både i Norge og utlandet. Vi er opptatt av å fortsatt være til stede for eksisterende kunder og bygge anlegg for både store og små kunder. For oss er det viktig å bevare det gode samarbeidet med kundene som har vært med oss gjennom mange år samtidig som vi bygger organisasjonen videre, uttaler Egeland.

Nordic Bulk AS leverer anlegg til bergverks- og mineralindustrien, som pukk og grustak, smelteverk, gjenvinningsanlegg og gruvedrift. Selskapet har hovedkontor på Forus (Sandnes) og er 32 ansatte, de fleste med lang erfaring fra bransjen. Selskapet ble etablert i 1993 og omsatte i 2020 for 183 millioner kroner. Kundene er hovedsakelig norske, men flere jobber har de senere årene kommet fra de skandinaviske landene og nå nylig en ordre fra UK. Selskapet har fokus på å levere anlegg med høy kvalitet og med morgendagens løsninger som innbefatter digitalisering og automatisering for mer effektiv drift. Målet er å kunne varsle operatør om uønskete hendelser før de faktisk skjer. Nordic Bulk AS har stort varelager av reservedeler for bransjen.

Nordic Bulk ledergruppe

FORNØYD: En fornøyd ledergruppe hos Nordic Bulk. Fra venstre: Atle Maudal, Sjur Bjerke, Anders Ask, Peder Egeland, Jone Mæland og Karstein Øvstebø. FOTO: NORDIC BULK

For å kunne gjennomføre prosjekt leveransen til avtalt tid og med høy kvalitet har vi inngått samarbeid med tre norske leverandører; Tau Mek AS, Einar Øgrey Farsund AS og Imtas Prosjekt AS.

Tau Mek Verksted AS (TMV) er plate- og sveiseverksted lokalisert i Nordmarka Industriområde i Strand kommune. Selskapet har over 40 års erfaring med produksjon av større stålkonstruksjoner og har spesialisert seg på siloanlegg til sement- og bergverksindustrien. Selskapet er lokalt eid og har ca 25 ansatte.

- Vi setter stor pris på tilliten vi blir vist gjennom signering av intensjonsavtale med Nordic Bulk om leveranser til Engebø prosjektet. Prosjektet vil være det største i vår bedrifts 45 år lange historie og vil sikre produksjon i over 2 år. Vi har god erfaring fra tidligere prosjekter med Nordic Bulk og er trygge på at vi skal få til et godt samarbeid, sier daglig leder Einar Moen.

Einar Øgrey Farsund AS ble etablert i 1969 og har hatt tungindustri i Lister og Sør-Norge som hovedkunder siden starten. Bedriften har et stort, mekanisk verksted i Farsund, og kan tilby alle mekaniske disipliner. Bedriften har en konstruksjonsavdeling som utvikler nye maskiner og utstyr, og modellerer produkter etter spesifikasjon fra kundene. Siden 2005 har bedriften bygget en solid kompetanse på montasje av HVDC-anlegg, og har utført store montasjejobber i mange land i verden. Bedriften har 80-100 egne ansatte og samarbeider med andre firmaer når det er behov før mer personell.

IMTAS Prosjekt AS (et selskap i IMTAS Gruppen) IMTAS er en service- og prosjektentreprenør innenfor Industri, havbruk, bygg- og anlegg. Tverrfaglige leveranser med absolutte krav til HMS og gjennomføringsevne, er blitt selskapets spesialitet. Med engineering, fabrikasjon og installasjons resurser in-house er IMTAS

Kilde: Pressemelding fra Nordic Bulk

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125