23948sdkhjf

«National Geographic Resolution» ble sjøsatt

Etter å ha vært flere måneder ute av syne i dokkhallen ved Ulstein Verft, ble ekspedisjonscruiseskipet «National Geographic Resolution» til Lindblad Expeditions dokket ut 8. juni 2021. Skipet er designet spesielt for polare farvann, og er planlagt levert til fjerde kvartal.

Polarfartøyet «National Geographic Resolution» er søsterskip til «National Geographic Endurance», som ble levert i 2020. Med Polar Class 5 (PC5) er fartøyene i stand til å gå langt inn i polarområdene, og dette gjør det mulig for Lindblad å starte sine polarreiser opp til to uker før de andre ekspedisjonscruiseskipene.

Begge disse skipene er X-BOW-skip av CX104-designet fra Ulstein Design & Solutions AS.

 Ulstein

UT AV DOKKEN: Skipet på vei ut av dokken ved Ulstein verft. FOTO: ULSTEIN

X-BOW er eit nøkkelelement i fartøyene. Skroget skjærer gjennom bølgene og gir dermed en mykere reise over røffe havstrekninger, noe som gjør overfarten behagelig for dei 126 passasjerene. Fartøyet er dermed svært godt egnet for opplevelser til fjerntliggende steder. X-BOW reduserer også sjøsprøyt på dekk, noe som reduserer faren for ising, og muliggjør observasjoner av vannlinja tett inn til skroget, der delfinene likar å leke seg, som følge av designet.

Fartøyet har 69 utvendige lugarar, der de fleste har balkonger med skyvedører frå gulv til tak som gir spektakulær utsikt og rikelig naturlig lys.

«National Geographic Resolution» har fått navnet sitt etter den legendariske oppdageren James Cook. Kaptein Cook var den første som seilte rundt Antarktis, krysset den sørlige polarsirkelen og den første europeeren som nådde Hawaii. Han var kaptein på flere skip i løpet av karrieren, men favoritten var «MS Resolution». 

Etter sjøsettingen vil fartøyet gjennomgå avsluttende arbeid på verftet, der spesielt innredningsarbeidet vil være det mest omfattende før prøvetursperioden tar til.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125