23948sdkhjf

Mangel på drikkebokser av aluminium

Tilgangen på aluminium som brukes til drikkebokser holder ikke tritt med etterspørselen, som har økt kraftig under koronapandemien. Det gjør at flere bryggerier risikerer å gå tomme for drikkebokser.

Ett av bryggeriene som merker mangelen på tilgang på drikkebokser av aluminium er Mack Brygger i Tromsø. Bryggeriet har ifølge NRK fått beskjed fra sin boksleverandør at tilgangen på bokser vil være begrenset. Det kan få følger for Macks produksjon.

I løpet av pandemien har mennesker verden over handlet mer drikke og drukket mer brus, øl, cider og energidrikk enn tidligere. Og siden aluminiumproduksjonen ikke har holdt tritt med etterspørselen har boksprodusentene fått et stort problem. Dette har igjen ført til utfordringer for bryggeriene.

- Vil gå tom

Adm. dir. i Mack Bryggeri, Roger Karlsen, sier til NRK at bryggeriet ikke vil klare å dekke behovet som er markedet.

- Vi kommer til å gå tom for visse varianter, sier han. Mack produserer mer enn 90 ulike produkter av øl, cider og mineralvann.

BEGYNTE I FJOR: Mangel på aluminiumbokser startet allerede i fjor sommer som følge av pandemien. ILLUSTRASJONSFOTO

Mack og andre norske bryggerier er ikke de eneste som merker boksmangelen. Fordi det er boksmangel over store deler av Europa.

Startet i fjor sommer

Et søk på nett viser boksutfordringen startet allerede i fjor sommer. Amerikanske bryggerier var de første meldte om mangel på drikkebokser, og senere har dette spredd seg til andre verdensdeler.

I Europa har øl-konsumet gått ned med 20 prosent under pandemien, men i Norge har dette forbruket holdet seg stabilt. Tidligere har europeiske bryggerier og forbrukere foretrukket øl på flasker – først glass og de senere årene plast.

Christian Aass hos Aaas Bryggeri i Drammen sier til NRK at Europa nå har begynt å få øynene opp for boksløsning som bærekraftig emballasje for øl. Aaas opplyser at 70 prosent av all aluminium som er utvunnet, er gjenvunnet.

Mack øl

GÅ TOM: Mack Bryggeri vil trolig gå tom for visse typer drikekbokser snart. FOTO: MACK BRYGGERI

Miljøvennlig

Han opplever at Europa begynner å få opp øynene for at boks er en god emballasjeløsning. Aass viser til at 70 prosent av all aluminium som er utvunnet er gjenvunnet. Fram til nå har det vært store volum med øl på plastflasker i Europa.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078