23948sdkhjf

Fjord1 valgte tyrkisk verft

Fjord1 har valgt det tyrkiske verftet Tersan til å bygge to nye ferjer.

Ferjene er designet av HAV Design, og de er utstyr for batteridrift med hurtigladende batterier. Ferjene vil også være utstyrt med dieselelektrisk reservestystem slik at de kan opereres i fullelektrisk modud, hybrid-modus og dieselelektrisk modus, heter det i en pressemelding.

De to ferjene vil få en lengde på 84 meter og være 16,3 meter brede. Kapasiteten vil være på 248 passasjerer og mannskap i tillegg 80 biler og seks vogntog.

Søsterferjene som skal trafikkere sambandene Stranda - Liabygda og Eidsdal - Linge, vil bli konstruert for å gi effektiv og miljøvennlig transport, lasting og lossing av biler og passasjerer.

Tersan Shipyard har levert seks 100 prosent elektriske ferger til Fjord1 ASA fra 2017 til i dag. Den sjuende ferjen, som skal kalles «Rødvenfjord» er fortsatt under konstruksjon og snart klar for levering. De to nye kontraktene vil være det åttende og niende fartøyet som Tersan Shipyard bygger for Fjord1, og planlagt levering er 2023.

Tersan er et av Tyrkias største nybyggings-verft som sysselsetter nesten 5 500 mennesker på to verft i Istanbul og i Yalova. Verftet er spesialisert på å bygge offshore-, fiske- og andre fartøystyper for internasjonale kunder, for det meste fra Nord-Europa.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094