23948sdkhjf

Aker Solutions leverer plattformunderstell til Johan Sverdrup etter planen

Nå leverer Aker Solutions nok et stålunderstell til vår tids største industriprosjekt, Johan Sverdrup-feltet. Tidligere har selskapet levert tre understell til fase 1. Med dette understellet til fase 2 av prosjektet er fire av totalt fem understell bygd og levert fra Aker Solutions’ verft i Verdal. Samtlige av plattformunderstellene er levert til avtalt tid, kvalitet og budsjett.

Arbeidet er også brukt til forbedring av gjennomføringsmodeller og til omstilling for nye typer oppdrag. Resultatet er at fremtidige understell til både olje og gass og til fornybar energiproduksjon kan leveres med lavere kostnad og økt konkurransekraft.

Aker Solutions ble gjennom rammeavtalen inngått i 2014 og internasjonal konkurranse tildelt tre av fire stålunderstell til feltets første fase. Først i løypen av leveranser var understellet til stigerørsplattformen sommeren 2017. Dette var det hittil største og mest komplekse stålunderstellet levert fra Aker Solutions, og den første synlige installasjonen på det nye feltsenteret. I mars i 2018 leverte vi stålunderstellet til boreplattformen, og i juli samme år ble stålunderstellet til prosessplattformen levert.

I dag, nøyaktig på plan, seiler stålunderstellet til prosessplattformen til fase 2 fra Verdal som avtalt. 

- Dette er en viktig dag for oss. Gjennom godt samarbeid med Equinor har vi levert alle disse fire plattformunderstellene til avtalt kvalitet, tid og budsjett. Jeg er glad for at kundene våre bekrefter at vi er en leverandør som tilbyr en attraktiv kombinasjon av teknisk ekspertise og kostnadseffektivitet, sier Sturla Magnus, konserndirektør for Topsides & Facilities i Aker Solutions.

Leveransene fra Verdal utgjør i størrelsesorden 90 prosent av den totale vekten til understellene for fase 1 og 2 av Johan Sverdrup-feltet. Inkludert pælene som fester understellene til havbunnen er over 100 000 tonn stål levert fra Aker Solutions’ anlegg i Verdal. I tillegg kommer leveranse av et plattformdekk og en stor modul fra Aker Solutions’ anlegg på Stord. 

- Vi er veldig glade i dag. Vi har lang erfaring med å gi kundene komplette og sømløse leveranser. De siste årene har vi også økt industrialiseringen for hvordan vi gjennomfører prosjekter. Dette kombinert med langsiktige relasjoner i leverandørmarkedet gjør oss i stand til å tilby fleksibilitet for våre kunder. Vi leverer nå som planlagt til tross for et år med store utfordringer med COVID-19. Sammen med våre ansatte og samarbeidspartnere har vi funnet gode løsninger som gjør at vi kan levere understellet til vår kunde Equinor uten alvorlige skader under gjennomføringen, sier Erik Stiklestad, verftsdirektør i Verdal.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.503