23948sdkhjf

«Korona-mannskapet» takker narvikingene

Et koronadødsfall og et større smitteutbrudd med et lengre opphold i Narvik. Slik har situasjonen vært for mannskapet om bord på malmskipet «Pebble Beach». Nå har skipet forlatt Nordlandsbyen, og nå takker mannskapet på støtten det fikk fra narvikingene.

Mens skipet lå til kai og mannskapet var i karantene om bord, ble det nemlig startet en innsamlingsaksjon for filippinerne om bord. Norsk Folkehjelp i Narvik fikk organisert innsamlingen og overlevering av ting som mannskapet hadde meldt at det var behov for.

-Vi krevde ikke noe, men likevel fikk vi masse av det vi trengte, uttrykkes det nå fra mannskapet ifølge NRK

HENTET: De innsamlede tingene ble satt på kaia og hentet av mannskapet. FOTO: PRIVAT

Det ble noen dramatiske uker med først et koronarelatert dødsfall og så et større utbrudd om bord. Skipet måtte ligge til kai i flere uker og Sjøfartsdirektoratet anmeldte rederiet for at det ikke ga beskjed om at det var dødsfall og smitte om bord før det ankom Narvik.

Av de 18 som var om bord var det 16 som fikk koronaviruset. Tre av dem havnet på sykehus.

Pebble Beach

EN MÅNED TIL KAI: Malmskipet "Pebble Beach" måtte ligge til kai i en måned i Narvik etter et koronautbrudd om bord. 

Nå er skipet framme i Antwerpen, og mannskapet skal byttes ut. De som har vært involvert får endelig komme tilbake til familiene sine på Filippinene. Det var under overfarten til den store havnebyen at besetningen om bord uttrykte takknemlighet til beboerne i Narvik, skriver NRK. Det skjedde via en Facebook-oppdatering videreformidlet av den filippinske foreningen i Narvik. Her heter det:

«– Vi har vært i denne situasjonen langt unna familien vår, men vi er fortsatt glade og takknemlige for at vi fant en storfamilie og venner her i Narvik. Vi vil aldri glemme dere, og vi er veldig takknemlige fra dypet av hjertet vårt».

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078