23948sdkhjf

Slik ble koronaskipet desinfisert

Sist helg startet desinfiseringen av malmskipet «Pebble Beach» i Narvik. De som skulle foreta desinfiseringen måtte selv gjennom et testregime før de fikk komme om bord.

Malmskipet «Pebble Beach» har ligget kai i Narvik i flere uker nå, etter at flere om bord var blitt smittet av korona. En av mannskapene døde trolig som følge av å ha blitt smittet.

Denne uka skal Sjøfartsdirektoratets inspektører ta fatt på jobben med å godkjenne skipet – en såkalt «havnestatskontroll».

Men før det kunne skje ble hele skipet desinfisert sist helg. De som skulle foreta jobben møtte opp i heldekkende astronautdrakter og annet beskyttelsesutstyr, og de fikk målt temperaturen før de kunne starte arbeidet. De var utstyrt med sprøytepistoler for å gjøre jobben.

BLE TATT TEMPEN PÅ: De som skulle desinfisere skipet var utstyrt med full beskyttelse og de ble tatt tempen før de gikk om bord. ILLUSTRASJONSFOTO

Ifølge en rapport fra kommuneoverlegen i Narvik, kom trolig smitten på skipet fra et mannskapsbytte i nederlandske Rotterdam. De som da gikk om bord ble ikke testet for korona.

Kapteinen er i tillegg anmeldt til politiet for ikke å ha opplyst om at noen av mannskapene var blitt syke.

Det er Sjøfartsdirektoratet som har holdt skipet tilbake.

Direktoratet opplyser til avisa Fremover at malmfartøyet ikke får lov til å seile før inspeksjonen av skipet er ferdig.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094