23948sdkhjf

Hurtigruten trapper opp til full drift i juli

Hurtigruten Norge setter fra juli alle de sju skipene i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes i full drift.

Dette skriver selskapet i pressemelding.

Hurtigruten kom i fjor sommer i medienes søkelys da passasjerer på Hurtigrutens skip ble utsatt for koronasmitte. I ettertid kom det fram at Hurtigruten hadde håndtert smitteutbruddet på en dårlig måte. Men denne sommeren satser rederiet for fullt igjen.

- Dette er en nyhet vi har gledet oss til å komme med. Nå trapper vi opp til full drift med sju skip i juli, og vi har stor tro på sommeren, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Henter permitterte tilbake

Med den nye satsingen hentes permitterte sjøfolk tilbake til skipene igjen.

- Vi henter tilbake alle permitterte sjøansatte. Samtidig ansetter vi flere kolleger på skipene for å være klar til en trygg og sikker opptrapping. Vi tilpasser oss løpende regjeringens gjenåpningsplan, råd og anbefalinger, og har omfattende smittevernrutiner på plass, sier Felin.

Nye bookingtall for Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expedition viser at det er stor reiselyst, både i det norske og de internasjonale markedene. Det er en vekst på 45 prosent i bookingtallene for 2022, sammenlignet med bookingene før pandemien.

- Bookingtallene øker

- Vi ser også en sterk vekst i bookingtallene for siste halvår i år, etter at det ble åpnet for at nordmenn kan reise innenlands. Utsiktene til at et europeisk vaksinepass snart innføres, som kan gi lettelser i de internasjonale reiserestriksjonene, har også ført til en økning i antall bookinger, sier Felin videre.

Hurtigruten Norge har siden starten av pandemien holdt rutetrafikken i gang. Siden nyttår har fem skip vært i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å opprettholde den viktige gods- og lokaltrafikken, og i juli vil samtlige av selskapets sju skip være i full drift. MS Nordlys er tilbake i rute fra Bergen 4. juli, og MS Nordnorge følger etter 10. juli.

Samferdselsdepartementet har avtaler om elleve skip i trafikk mellom Bergen og Kirkenes for å sikre det som i snart 130 år har vært livsnerven langs kysten. Hurtigruten Norge skal drifte sju av skipene i avtalen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Stortinget sier ja til Aker BPs store utbyggingsprosjekter
SE VIDEO: Flyvende bil til himmelen i ny visjon for urban mobilitet
Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award
Skal behandle 600 kvm med stål
Hydrogen blir for dyrt
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094