23948sdkhjf

Skal støpe inn 240 tonn med armeringsjern

Den tidligere omstridte Kunstsiloen i Kristiansand er nå pakket inn i 240 tonn med armeringsjern.

Men slik vil ikke siloen bli seendes ut lenge. For det pågår et nesten døgnkontinuerlig arbeid med  å bekle siloen armeringsjernene med betong.

Det er Fædrelandsvennen som skriver dette.

240 tonn med armeringsjern er gått med til å bekle Kunstsiloen i Kristiansand, som skal bli en del av Sørlandet Kunstmuseum.

Siloen ble bygget på 1930-tallet, og er 26 meter høy. Nå jobbes meter for meter med å støpe inn betong i armeringsjernene. Hele prosjektet er anslått til å koste 610 millioner kroner.

Utfordringer

Men jobben har møtt på utfordringer, og nå blir ikke siloen ferdig før i juni 2023. Planen var at den skulle stå ferdig neste år.

Kunstilo Kristiansand

PAKKET INN: Kunstiloen i Kristiansand er nå pakket inn i armeringsjern. Arbeidet med siloen er forsinket. FOTO: SØRLANDET KUNSTMUSEUM

– Her har vi 17 mann i arbeid på skift hele døgnet. Hvert tjuende minutt jekker vi opp forskalinga 2,5 centimeter. Betongen må aldri størkne, og dette skal vi holde på med de neste 18–20 dagene, sier anleggsleder Bjørn Olav Haugland til Fævennen.

– Dette er en av de store milepælene i bygginga, og det er dette som vil gjøre siloen til et publikumsbygg, sier direktør Reidar Fuglestad i Sørlandets kunstmuseum til avisa, og han legger til at forsinkelsen skyldes at det prosjekteringen må finne en mer bærekraftig løsning, og at denne har vært mer komplisert enn man kunne anta. Med bærekraft menes det bokstavelig talt i dette tilfellet. Det handler om stål- og betongsonstruksjoner som skal holde hele siloen oppe.

Møysommelig jobb

Det er en møysommelig jobb som nå gjøres. Et glidestillas gjør at man arbeider seg meter for meter oppover siloens 36 meter høye vegger og fyller på sement rundt armeringsjernene som nå dekker bygget helt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11