23948sdkhjf

Måtte slutte i Havyard - skapte deretter sine egne arbeidsplasser

Arlen, Erlend og Rita følte det ble feil at all opparbeidet kompetanse skulle havne på «havets bunn». Etter at sjokkmeldingen om nedbemanning på verftet i Leirvik hadde lagt seg litt, var tiden inne til å ta grep over egen situasjon.

Ideer som tidligere bare hadde blitt snakket om, ble plutselig ikke så urealistiske lenger.

– Jeg tok en telefon til Rita og sa at nå skulle vi bare starte opp noe selv, og da hun svarte kontant at det gjør vi, var vi i gang, sier Arlen.

Styrken til disse to er uten tvil innenfor økonomistyring. Med mange års fartstid på verftet i Leirvik har det blitt store tunge prosjekt i form av nybygg til offshore, ferjer, brønnbåter m.m. som har vært fokusområdet.

– Komplekse og omfattende prosjekt krever mye oppfølging, også økonomisk. En prosjektkontroller er nesten å regne som høyre hånda til en prosjektleder, sier Rita.

Arlen jobbet de siste ni årene som økonomisjef for verftet, og før det som prosjektkontroller, mens Rita har siden 2006 jobbet som prosjektkontroller med tett samarbeid opp mot prosjektleder. 

Ikke lenge etter at ideen var begynt å ta form, var også Erlend med på laget. Han styrket teamet med mange års erfaring innen prosjektledelse. I tillegg overtok han stillingen som verftsdirektør etter at selskapet gikk inn i gjeldsforhandlinger i november 2019.

– En svært krevende rolle, men samtidig utrolig lærerikt på godt og vondt, ifølge Erlend. 

De tre har og fått med seg en tidligere kollega – Karl Eirik Frøysa Hansen– som deleier og styreleder. Han tilfører gruppa kompetanse innenfor revisjon, børsnotering og finans. Karl Eirik jobbar i dag innen rederinæringen.

Dermed var Arez AS et faktum, og er nå klar for oppdrag - i første omgang innen maritim Ssektor: havbruk, rederi og verft. Målet på sikt er å skape arbeidsplasser for seg selv og andre.

– Vi er gode på prosjektledelse og økonomiskstyring med alt det innebærer av stort og smått, og er klare for å dele av vår kompetanse med de som trenger å styrke seg på disse områdene. Store eller små prosjekt – i innland eller utland. Vi er fleksible, kvalitetsbevisste og vil skape trygghet for våre kunder, sier de tre. 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11