23948sdkhjf

Hadde skjegg, ble sagt opp

Hydraulikkingeniøreren nektet å barbere seg, og fikk sparken.

Det var Dagbladet som først omtalte Kjell Henning Eriksens skjegg. Nye regler i selskapet han jobbet for førte til at han før jul i fjor måtte ta bort skjegget som han hadde hatt i 40 år. Hvis ikke ble han sparket. Og det ble han, da han nektet å ta barberhøvelen fatt.

Eriksen er hydraulikkingeniør og hadde jobbet 29 år i selskapet Saipem Drilling, som er italiensk. Nye HMS-regler førte til at han fikk følgende ultimatum: Barber deg eller gå! Bakgrunnen for ultimatumet var de nye «clean shave policy-reglene».

NTB skriver at Eriksen fikk oppsigelsen et par dager før han skulle ut på riggen Scarabeo 8, rett før jul. Eriksen har fått tilbud om en annen jobb i Saipem, men det er ikke aktuelt for ham, han krever sin egen jobb – med skjegg.

MÅ BORT: Saipem Drilling har innført nye HMS-regler, som også omfatter skjegg.

Saken kommer opp for Stavanger tingrett til høsten.

– Alle som reiser offshore har en helseattest, og min er godkjent. Det har aldri vært noe krav i min kontrakt eller mitt ansettelsesforhold at jeg ikke skal ha skjegg. Dermed mener jeg oppsigelsen er ugyldig. Det er tøft å kjøre en slik prosess mot et selskap man har jobbet i nesten 30 år, men det handler om prinsipp, sier Eriksen ifølge NTB.

Saipems advokat Thomas Aasberg Rasmussen sier han ikke kan kommentere den kommende rettssaken.

– Vi anser kravet som en overreaksjon i forhold til farenivået, sier Eriksens advokat i fagforeningen Industri Energi, Eyvind Mossige.

I forrige uke vant Eriksen fram i tingretten med et krav om å få jobbe i oppsigelsestida, noe han var nektet. Eriksen fikk medhold.

 

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078