23948sdkhjf

Malmskipet anmeldt for brudd på smittevernloven

Det er Sjøfartsdirektoratet som har anmeldt malmskipet rederiet og mannskapet om bord på «Pebbel Beach» til politiet.

Det melder flere medier torsdag.

Bakgrunnen for anmeldelsen er at Sjøfartsdirektoratet inspektører var om bord i skipet da det lå i Ofotfjorden. Inspektørene fikk ikke beskjed om at det var smitte om bord på det tidspunktet, og direktoratet mener at det er mannskapet pliktig til å gi beskjed om. I ettertid har det vist seg at en av mannskapene om bord hadde antistoffer i blodet da inspektørene kom om bord. Det tyder på at smitte allerede var i gang på skipet.

Senere er 16 registrert smittet om bord i «Pebble Beach», og en person døde om bord natt til 12. mai.

– Det er vår vurdering at kapteinen og rederiet har satt våre inspektører og dermed offentlige tjenestemenn i livsfare ved å ikke rapportere om mulig sykdom om bord, og de har også unnlatt på svare ærlig på et direkte spørsmål om det var noen syke om bord på "Pebble Beach", sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus til NRK.

Han karakteriserer både anmeldelsen og hendelsen med at inspektørene gikk om bord på et skip som var utsatt for koronasmitte som alvorlig.

«Pebble Beach» skal nå ligge i ro til direktoratet har fått gjort de undersøkelsene som skal foretas, og til anmeldelsen er behandlet hos politiet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078