23948sdkhjf

Mekanisk verksted får boliger som nærmeste nabo

Suksessrikt mekanisk verksted i Fredrikstad ber politikerne ta hensyn til industrien når boliger skal bygges i nærheten av industriområdet.

Det er Torp Mekaniske Verksted på Øra utenfor Fredrikstad som frykter for framtiden til industrien i nærområdet når politikerne skal planlegge boliger i nærområdet i framtiden.

Torp Mekaniske Verksted har holdt til på området siden 1973, og har de siste årene hatt økende oppdragsmengde og har tilsvarende økt staben. Nå er det 40 ansatte ved bedriften, skriver Fredriksstad Blad (FB).

Det mekaniske verkstedet foretar ulike vedlikeholds- og serviceoppdrag for store aktører som Borregaard og Rockwool i tillegg til lokale prosessbedrifter i Fredrikstad-området.

– Årsaken til suksessen for oss er de ansatte med høy kompetanse, som kjenner de lokale bedriftene, og nærhet til kundene. Torp Mekaniske Verksteds store fortrinn er at vi ligger i nærmiljøet til bedriftene i Fredrikstad, Sarpsborg og Moss og kan få utført oppdrag raskt. I stedet for at bedrifter må vente på en reservedel i mange dager, kanskje uker, kan vi lage en ny på kort tid, sier daglig leder Rune Syversen til FB.

Torp Mekaniske Industri

40 ANSATTE: Torp Mekaniske Verksted i Fredrikstad har økende oppdragsmengde og teller nå 40 ansatte. FOTO: TORP MEKANISKE VERKSTED

Politikerne i Plankebyen har allerede bestemt at det skal bygges en del boliger i nærområdet, men det er ikke bestemt hvor mange boliger som skal bygges inn i boligprogrammet for området.

- Det vi ønsker er å gjøre politikerne oppmerksomme på er at vi ber om å tenke på bedriften og arbeidsplassene når de skal ta stilling til fremtidige boligplaner, sier Syversen til lokalavisa.

Borregaard

STOR-KUNDE: Fredrikstad-bedriften Torp Mekaniske Verkstad har blant annet Borregaard i Sarpsborg som en av sine viktige kunder. FOTO: GOOGLEMAPS

Og Torp Mekaniske Verksted har ingen planer eller ønsker om å flytte. Plasseringen i dag er ideell for bedriften, og det vil koste like mye å flytte som å bygge nytt. Det har bedriften ikke særlig god råd til, selv om oppdragsmengden og ordretilgangen for tiden er meget god. Det mekaniske verkstedet har dessuten investert mye i nytt og nye maskiner.

Daglig leder Syversen understreker overfor FB at de ikke er imot at det skal bygges boliger i nærmiljøet, men at politikerne tar hensyn til bedriftens framtid på nåværende tomt.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078