23948sdkhjf

USA skal diskutere overkapasiteten på stål med EU

Verdens stålprodusenter opplever for tiden en stor overkapasitet på stål og aluminium, og flere mener det på tide at bransjen tar tak i problemet. Nå sier USA seg villig til å diskutere med EU om utfordringen.

Det er Kevin Dempsey, som er leder for det amerikanske jern- og stålinstituttet (AISI), er glad for at amerikanske myndigheter for samtalene.  

Dempsey følger nå opp oppfordringen fra US Representative (USTR) og Secretary of Commerce, som ønsker en bilateral diskusjon med EU om overkapasiteten.

I uttalelsen fra Dempsey heter det blant annet: «Vi er glade for at USTR og Depart of Commerce vil snakke med EU om overkapasiteten på verdens stålmarked, noe som har påvirket den amerikanske stålindustrien negativt over flere år. Vi er glade for at myndighetene nå vil adressere denne krisen, og få til et mål om avslutte den urettferdige behandlingen amerikansk stålindustri er blitt utsatt for. Den amerikanske stålindustrien er helt avgjørende for vår nasjonale og økonomiske sikkerhet».

Dempsey er imidlertid klar på at dersom de bilaterale diskusjonene skal bli vellykkede, må Kina opp som et viktig tema. Han mener nemlig at Kina som verden største stålprodusent bidrar til overkapasiteten flere steder i verden.

- Jeg forstår at det vil ta tid å få i stand prosedyrer som generer konkrete resulater for vår industri, og det vil ikke bli lett å få dette til. Uansett, så håper jeg at amerikanske myndigheter kan samarbeide med EU slik at man kan komme overkapasiteten til livs, noe som er helt avgjørende for ikke å undergrave den amerikanske industrien og vår nasjonale sikkerhet, sier Dempsy videre, og legger til at han ser fram til å jobbe sammen med Biden-administrasjonen for å sikre arbeidsplassene i den amerikanske stålindustrien også for framtiden.

Kilde: Steel Times International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078