23948sdkhjf

«Amerikansk stål-utslipp er grønnere en Kinas»

«Utslippene fra nord-amerikansk stålindustri er grønnere enn tilsvarende utslipp fra Kina». Det hevder i alle fall det Amerikanske instituttet for jern og stål (AISI).

Ifølge en rapport utarbeidet av det amerikanske stålmarkedinstitutet (SMDI), som eies av AISI, er drivhusgassutslippene fra "hot-dip galvanised coil" produsert i Kina nesten 50 prosent høyere enn fra tilsvarende produksjon i Nord-Amerika. AISA har nemlig sett nærmere på forskjellene i utslipp i de to landenes jern- og stålproduksjon, og finner at på flere av parametrene på skadelig utslipp, kommer nord-amerikansk produksjon mye bedre ut.

- Sett fra et bærekraftperspektiv for en stålbærende bygning, vil en av de viktigste avjørelsene for en eier eller arktitekt være å velge at stålet som skal brukes er produsert i Nord-Amerika. Det vil gi lavere miljømessig påvirkning, sier nestlederen for bærekraft i det amerikanske stålmarkedsinstiuttet, Mark Thimons

For å få fram betydningen av å bruke amerikansk-produsert stål tok han utgangspunkt i en stor kontorbygning i byen Minneapolis. Den ligger i delstaten Minnesota. Han mente at hvis man hadde brukt kinesisk stål i dette bygget, ville utslippene og stålforbruket blitt vesentlig høyere.

Det er også andre tidligere amerikanske undersøkelser som sier at Kinas stålproduksjon gir mer miljøskadelige utslipp en tilsvarende produksjon i Nord-Amerika.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094