23948sdkhjf

Duva-feltet i rutet

Neptune Energy har sammen med sine lisenspartnere startet borekampanjen av fire produksjonsbrønner på Duva-feltet i Nordsjøen.

De fire brønnene blir boret av Deepsea Yantai, en halvt nedsenkbar rigg som blir driftet av Odfjell Drilling. Alle fire brønnene er forhåndsboret ned til 2500 meter, og foringsrør er satt og sementert på plass.

Dette skriver Neptune Energy i en pressemelding.

Fast-track prosjektet Duva (PL 636) er et olje- og gassfelt med rammer på havbunnen, som er knyttet opp mot eksisterende infrastruktur på Gjøa. Neptune Energy er operatør for både Duva-prosjektet og Gjøa-plattformen.

– Dette er den siste fasen av Duva-utbyggingen. Ambisjonen nå er å forsere oppstartsdatoen, og da er en effektiv borekampanje avgjørende. Duva vil både øke produksjonen og forlenge levetiden til Gjøa-plattformen, sier Neptune Energys prosjektdirektør i Norge, Erik Oppedal, i pressemeldingen.

Boringen som Deepsea Yantai nå skal i gang med, er planlagt å vare i om lag 110 dager.

Duva er planlagt å komme i produksjon i tredje kvartal 2021 og vil tilføre omtrent 25.000 fat oljeekvivalenter pr dag til Gjøa-plattforma.

Neptune Energy skriver at Duva-prosjektet har hatt god framdrift, til tross for utfordringer på grunn av koronapandemien.

Arbeidet på havbunnen ble fullført i 2020, og installeringen av fire ventil-trær (EHXT) ble gjort i mars 2021.

Olje- og gassfeltet Duva var Neptunes første funn i Nordsjøen, et strategisk viktig område i selskapets vekststrategi. Det ligger 14 km nordaust for det Neptune-opererte Gjøa-feltet. Vassdjupet er om lag 360 meter.

 

Kilde: Neptune Energy

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11