23948sdkhjf

Neptune Energy med Kyrre-funn

Neptune Energy og dets partnere annonserte i dag et nytt funn ved Kyrre-prospektet og bekreftet volumene for Ofelia-avgrensningsbrønnen, begge lokalisert i PL 929-lisensen, nær Gjøa-feltet i den norske delen av Nordsjøen.

Neptun har fullført Ofelia-avgrensningsbrønnen, 35/6-4 ST2, i Agat-formasjonen. Det estimerte utvinnbare volumet er i området 16-33 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe).

Gassfunn

I tillegg ble sidesporet 35/6-4 A boret inn i det overliggende Kyrre-prospektet, noe som resulterte i et nytt gassfunn. Estimerte utvinnbare ressurser er mellom 11-19 mmboe gass, noe som bringer det totale utvinnbare volumet fra begge funnene til ca. 27-52 mmboe.

- Å bekrefte Ofelia-volumet samt gjøre et nytt funn i nærheten, styrker ytterligere vår forståelse av Stor-Gjøa-området som er et viktig vekstknutepunkt for virksomheten i Norge. De doble funnene gir mulighet for en potensiell rask vei, lave kostnader og lavkarbonutvikling, sier Neptune Energys administrerende direktør for Norge og Storbritannia, Odin Estensen.

Funnet ligger 23 kilometer nord for den Neptun-opererte Gjøa-plattformen, vil Ofelia Agat og Kyrre vurderes for utbygging som tie-backs til Gjøa. Neptune vil også vurdere om selskapets olje- og gassfunn Gjøa Nord (Hamlet), med estimerte utvinnbare volumer mellom 8-24 mmboe, kan bygges ut i fellesskap.

Elektrifisert

Gjøa-plattformen er elektrifisert med kraft fra land og produserer til under halvparten av gjennomsnittlig karbonintensitet på norsk kontinentalsokkel-felt1.

- Reservoarkvaliteten i Kyrre-funnet er meget god, noe som gir høye produksjonsrater. Vi forbereder oss på flere andre spennende letemuligheter i området, som Cerisa-brønnen tidlig neste år, sier Neptuns direktør for leting og utvikling i Norge, Steinar Meland

Brønnene 35/6-4 ST2 og 35/6-4 A ble boret av Deepsea Yantai, en halvt nedsenkbar rigg, eid av CIMC og operert av Odfjell Drilling.

Partnere: Neptune Energy (operatør, 40%), Wintershall Dea (20%), Pandion Energy (20%), Aker BP (10%) og DNO (10%)

Kilde: Pressemelding fra Neptune Energy

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112