23948sdkhjf

Tror på økning i etterspørselen på stål

Etterspørselen på stål vil øke med 5,8 prosent i år. Det tror Worldsteel.

Den verdensomspennende stål-organisasjonen Worldsteel tror etterspørselen etter stål vil øke med 5,8 prosent i 2021, etter at det var en nedgang i etterspørselen i fjor. Wordsteel tror også på en økning i etterspørselen i 2022 – på 2,7 prosent.

Bakgrunnen for de relativt optimistiske tallene er at Worldsteel er at den tredje bølgen med koronavirus vil stabilisere seg i andre kvartal, og at den positive utviklingen i vaksinetempoet vil gjøre at stål-etterspørselen gradvis vil komme tilbake til normalen i de viktigste stålmarkedene.

Med en økning i etterspørselen inneværende år på 5,8 prosent, vil det bli solgt 1,874 millioner tonn med stål. I 2022 vil en økning i etterspørselen nå 1,924 millioner tonn med stål, skriver Worldsteel.

- Til tross for den store negative påvirkningen pandemien hadde på våre liv og våre husholdninger, har verdens stålindustri vært heldige i 2020. Året endte med bare en liten tilbakegang for denne industrien. Dette skyldtes i hovedsak en overraskende robust gjenoppretting i Kina med en vekst på 9,1 prosent. I resten av verden var det en tilbakegang på 10 prosent. Til tross for at ulike regjeringens programmer for gjenoppretting, vil det ta noen år før stålindustrien er tilbake til nivået før pandemien, sier sier Al Remeithi. Han er styreleder for Worldsteels økonomiske komité.

Selv om prognosene for 2021 og 2022 er positive, er det mye usikkerhet til disse – ikke bare på grunn av pandemien, men også grunnet tilbaketrekking av støttende økonomiske tiltak, geopolitikk og handelsuro.

- I framtiden vil den internasjonale stålindustrien så foran flere spennende utfordringer, som økt digitalisering og automatisering, energiforvanlig og ikke minst at bransjen skal kunne produsere såkalt «lavkarbonisert stål», sier Remeithi videre.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079