23948sdkhjf

SE BILDENE: Fra det nederlandske lasteskipet

Inspektører fra Sjøfartsdirektoratet har vært om bord i det nederlandske lastefartøyet «Eemslift Hendrika», som nå ligger til kai i Ålesund. Dette er bildene de tok om bord.

Bildene viser at lasteskipet, som andre påskedag fikk problemer i det kraftige uværet, har fått noe medfart etter å ha drevet rundt i røff sjø uten motordrivkraft.

Like før helgen var inspektører fra Sjøfartsdirektoratet om bord i lasteskipet, som ligger med slagside til kai i Ålesund. Bildene som de har tatt viser at det er noe skader på skipet, men ikke alvorlige skader.

 

UNDER OG PÅ DEKK: En arbeidsbåt under dekk ble forskjøvet da lasteskipet lå og drev i røff sjø. På dekk forsvant en arbeidsbåt fra AQS, som senere ble funnet igjen. Seilbåten på bildet skulle til en privatperson i Norge. FOTO: SJØFARTSDIREKTORATET

I en oppdatering tirsdag morgen skriver direktoratet at det fortsatt er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Det er primært skipets flaggstat som skal ha hovedansvar for å finne årsaken, men som havnestat ønsker Sjøfartsdirektoratet å få «oversikt over mulige årsaker, skadeomfang og risikovurderinger som ble gjort i forbindelse med seilasen, samt sikring av last».

«Vi har god dialog med både rederi og klasse», skriver direktoratet videre.  

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172