23948sdkhjf

200 millioners kontrakt til IKM Subsea

Nexans Norway gar gitt en kontrakt verd 200 millioner kroner til IKM Subsea.

Kontrakten går ut på at IKM Subsea – som er et selskap i IKM Gruppen – skal levere ROV-tjenester til Nexans’ fartøy «Nexans Skagerrak» og «Nexans Aurora». Sistnevnte kabelleggingsskip er for tiden under bygging og ferdigstillelse hos Ulstein-verftet. I tillegg skal IKM Subsea yte tjenester til et skip hos en tredjepart, heter det i en pressemelding fra IKM Subsea.

- Jeg er godt fornøyd med at Nexans har valgt IKM Subsea som deres for ROV-tjenester. Vi har hatt et svært godt samarbeid med Nexans Norway de siste åtte årene, og det faktum at de nå forlenger kontrakten med fem år, bekrefter vår posisjon som en kvalitetsleverandør, sier Øystein Stjern i Subsea og Renewables i IKM Gruppen AS.

Kontrakten har en verdi på 200 millioner kroner, og varer i tre år – med ytterligere opsjon for to år. IKM Subsea har allerede i åtte år solgt ROV-tjenester til et av skipene til Nexans Norway. Den nye kontrakten, som kan forlenges i ytterligere to år, er vunnet i konkurranse med andre selskaper.

IKM ROV-styring fra land

STYRES FRA LAND: IKMs ROV'er styres fra IKM Subseas kontrollsenter på Bryne. FOTO: IKM

- IKM Subsea vil fortsette å forbedre våre offshoretjenester med tanke på å styre disse fra land. Det vil gi våre kunder muligheter til å få tilgang til informasjon og data på land, og i tillegg redusere kostnadene offshore. Vi ser virkelig fram tilå fortsette reisen med Nexans, sier Ben Pollard i IKM Gruppen. Han er ansvarlig for den internasjonale satsingen til selskapet.

IKM Subsea Singapore er nå i ferd med å opprette et kontrollsenter på land. I Asia vil selskapet fra sommeren av ha fire av de sju ROV-ene klare for fjernstyring.

På norsk sokkel har IKM Subsea fire permanent plasserte fjernstyrte ROV-ere for Equinor.

 

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.25