23948sdkhjf

Lasteskip og arbeidsbåt reddet

Redningsmannskaper har kontroll både på lasteskip og arbeidsbåt. Arbeidsbåten ble slept til land i onsdag, mens det nederlandske lasteskipet «Eemslift Hendrika» ankommer Ålesund i løpet av formiddagen.

Arbeidsbåten «AQS Tor» falt som kjent av lasteskipet i uværet tidligere denne uka, men ble onsdag slept til land uten dramatikk. Båten til en verdi av 66 millioner kroner, var på vei til Moen Marin da den falt av lasteskipet. Daglig leder i AQS, Ove Løfsnæs, sier til NRK at de er fornøyde med at selskapet nå har en viss kontroll på båten. Den grønne arbeidsbåten ble slept til Florø i løpet av natt til torsdag.

Det er uvisst hvor store skader arbeidsbåten har, men sett utenfra synes det å være lite skader.

Lasteskip «Eemslift Hendrika»

SLEPT TIL ÅLESUND: Lasteskipet «Eemslift Hendrika» ble slept til Ålesund i løpet av natten, og ventes til Ålesund i formiddag. FOTO: KYSTVERKET

Torsdag morgen melder flere medier at også lasteskipet «Eemslift Hendrika» er under kontroll, og slepes til Ålesund. Slepet skulle egentlig tatt til onsdag formiddag, men ble utsatt på grunn av dårlig vær, og skulle vært startet torsdag. Men været bedret seg utover onsdag ettermiddag og kveld, og natt til torsdag startet slepet. Også dette foregikk uten større problemer, ifølge Kystverket.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.081