23948sdkhjf

El-ferje i stedet for gangbru

Ja, det kan bli realiteten i Drammen etter at en prosjektgruppe foreslår nettopp dette.

Drammens gamle bybru skal etter hvert rives, og det er blitt foreslått å erstatte den med ei ny bybru og gangbru som skal bygges midlertidig mens den nye bybrua bygges, skriver Drammens Tidende (DT).

I samarbeid med et konsulentselskap foreslår prosjektgruppa at det er mer miljøvennlig å gå for elektrisk ferje i stedet for ei bru. I tillegg mener man det kan være mer samfunnsnyttig gå for el-ferje framfor bru. Det går fram av høringsinnspillene som er kommet til kommunen. Dette er ett av flere uttalelser som er kommet inn.

Til DT sier sjefkonsulent i selskapet WSP, Steinar Roppen Olsen, at det store fordeler ved å bruke vannveien i stedet for ei bru som må bygges, repareres, brøytes og også etter hvert rives.

Kommunen uttaler til avisa at der positive til nye forslag, og at dette vil bli videre behandlet. Også fylket Viken er inne i bildet når det gjelder å bruke ferje i stedet for bru over Drammenselva.

Nå er håpet å få etablert et pilotprosjekt og få kommunen til å investere i en framtidsrettet ferje i stedet for å bruke flere millioner kroner på ei midlertidig bru.

Kommunen har imidlertid bestemt at det er best å bygge ei ny gangbru når den gamle bybrua skal rives og det skal settes opp ei ny. Gangbrua skal imidlertid bare være midlertidig inntil den nye brubrua står klar. Det er i denne forbindelse at det ønskes en ferje i stedet for den midlertidige gangbrua.

Så gjenstår de å se hva som nå skjer videre – om det blir gangbru eller el-ferje.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094