23948sdkhjf

Fiskebåt kantret til kai i Kirkenes

Ingen ble skadet da den over 40 meter lange russiske fiskebåten «Melkart» kantret da den lå til kai i Kirknes onsdag.

Det var til sammen 26 personer som hadde tilknytning til båten. Nå konsentrerer politiet seg om å ha fokus på det materielle, skriver NRK.

Foruten søppel som flyter i havnebassenget etter kantringen, er det ikke meldt om annen forurensning, men brannvesenet skal ha lagt ut lenser for sikkerhets skyld.

Kantringen skjedde onsdag morgen ved kaia som går under navnet Kimek, der fartøyet var til reparasjonsarbeid ved Kimek Offshore, som er et lokalt verft.

«Melkart» er 53 meter lang og er russisk, og fartøyet ligger på siden. Det er altså ikke gått helt rundt. Verftet og mannskapet om bord har for øyeblikket kontroll på båten.

Etter det NRK kjenner til, skjedde kantringen da båten skulle settes tilbake på sjøen.

Årsaken til kantringen er trolig at ballasten var på høyre side av båten, noe som førte til at fartøyet mistet stabiliteten og gikk delvis rundt. Da det skjedde skal det ha vært åtte personer om bord, men ingen ble altså alvorlig skadet i ulykken.

Kimek Offshore

TIL KAI: Den russiske fiskebåten kantret ved Kimek Offshores kaianlegg i Kirkenes. FOTO: KIMEK OFFSHORE

Etter det NRK erfarer, skjedde kantringen da båten skulle settes tilbake på sjøen.

Båten skal ha vært lett i bunnen og tung på toppen. Samtidig skal ballasten om bord ha vært hovedsakelig på høyre side. Da båten var i gang med å bli satt ut på vann, mistet båten stabiliteten og kantret.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093