23948sdkhjf

Aqua Robotics: Ny teknologi fører til dobling av ansatte

Aqua Robotics har fått sving på Halo-roboten, og det gjør at de må ansatte fem til åtte nye personer.

- Vi har fått et gjennombrudd med Halo-roboten, sier daglig leder i Knut Molaug i Aqua Robotics på Bryne til Jærbladet.

Halo-roboten er det bedriften kaller en «robotstøvsuger» som kan arbeide undersjøisk og som kan jobbe døgnet rundt med å holde nøtene i store oppdrettsanlegg rene.

Halo-roboten er designet og montert av Aqua Robotics selv – i deres et eget verksted på Bryne. Jærbladet skriver at produksjonen av plater og mekaniske deler skjer hos lokale bedrifter. Men de elektroniske styringssystemene de blir kjøpt inn fra Tyskland. Det spesielle med Aqua Robotics er at det er bedriften selv som eier og vil drive utstyret når de leverer roboten til oppdrettere. Bryne-bedriften er derfor ikke bare en leverandør av utstyr, men også tjenesteleverandør.

SE VIDEO av hvordan Halo-roboten fungerer:

Den daglige lederen forteller til lokalavisa at det nå skal bygges et kontrollsenter i lokalene til bedriften. Selskapet har allerede prøvd ut styringssystemene med sine egne mobiler og PC’er.

Som følge av nyvinningen, som nå begynner å ta virkelig form, må Aqua Robotics ansette nye folk. Molaug tenker seg et sted mellom fem og åtte nye ansatte, som alle skal jobbe i kontrollsenteret og med serviceoppgaver.

- I løpet av året regner vi med å være 10 til 20 flere ansatte enn det vi er i dag, sier han til avisa. Han legger ikke skjul på at det har vært utfordringer i arbeidet med å utvikle Halo-roboten.

I 2019 var åtte slike roboter i drift ved norske oppdrettsanlegg, og målet inneværende år er 50.

PÅ BRYNE: Aqua Robotics utvikler og setter sammen delene til den nye Halo-roboten i deres eget verksted på Bryne. FOTO: GOOGLEMAPS

Fordelene ved roboten er mange: Den er batteridrevet, stillegående, har børster som rengjør både inn- og utsiden samtidig og er dermed både miljøvennlig, økonomisk og gir god fiskehelse, ifølge Molaug.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.328