23948sdkhjf

Elko får unntak fra innreiseforbudet

Og det får bedriften, fordi franskmenn skal skru ned bedriftens maskiner og flytte dem til utlandet.

De ansatte raser, og kaller det hårreisende at Elko får unntak fra innreiseforbudet for å skru ned maskinene og flytte hele bedriften til utlandet, skriver Bygdeposten.

Det er ikke første gang de ansatte reagerer på eier Schneider Electrics håndtering av koronapandemien. Bygdeposten skriver at i januar da Norge så å si var helt nedstengt, fikk ansatte fra Tyskland komme til Norge for å læres opp ved hjørnesteinsbedriften på Åmot i Modum kommune. Schneider Electric har som kjent bestemt å legge ned den lønnsomme virksomheten på Åmot og flytte fabrikken utenlands.

Nå har eieren fått anledning til å ta inn franskmenn som skal skru ned maskinene for at de skal flyttes til utlandet.

-Det er hårreisende at regjeringen gir et slikt unntak, sier tillitsvalgt Elin Kolloen til Bygdeposten. Til avisa sier hun at hun mener at «både Elko, Schneider og regjeringen som har innvilget søknaden er tonedøve, frekke og respektløse».

Også Klassekampen har omtalt Elko-saken, og avisa skriver at det er det franske selskapet Orem-Astre som har vunnet kontrakten om å flytte maskinene. Franskmennene skal demontere maskinene på Åmot og så skal disse bli fraktet til Tyskland. De åtte franskmennene må i karantene før demonteringsarbeidet kan ta til.

«Vi forholder oss til de reglene og søknadsprosessene som til enhver tid er gjeldende. Det har vi også gjort i dette tilfellet, hvor vi forholder oss til at søknaden har blitt godkjent», skriver Elko i en e-post til Klassekampen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11