23948sdkhjf

Flere i Høyre vil endre oljeskatten

Men adm. dir. i Norsk olje og gass, tidligere Høyre-statsråd, Anniken Hauglie, er uenig.

Flere Høyre-politikere tar til orde for å endre skattereglene for oljebransjen, noe som vil medføre en innstramming. Dette foreslås i dag, tirsdag, når partiets programkomite skal legge fram sitt andre utkast til nytt valgprogram.

I det nye forslaget går det blant annet fram at «å gå gjennom og evaluere skatte- og avgiftssystemet for petroleumsnæringen for å gjøre endringer for å skjerme staten for økt risiko.»

Det skal legges til at det er uenighet om forslaget innad i partiet. En av de som har ivret for endringen er tidligere Unge Høyre-leder Sandra Bruflot. Hun sier til NRK at partiet vil sikre norsk økonomi og unngå et skatte- og avgiftssystem som er basert på slik systemet var for 20 år siden.

Adm. dir. i Norsk olje og gass er tidligere Høyre-statsråd Anniken Hauglie. Hun er tydelig på at det vil være uklokt hvis profilene i partiet får gjennomslag for sitt forslag om å endre oljeskatten.

Linda Helleland leder programkomiteen og Henrik Asheim er nestleder. Begge vil kjempe mot forslaget om endrede skatteregler.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078