23948sdkhjf

Tøffere testregime ved Aibel

– Det koster penger å intensivere smittesporingsarbeidet, selvfølgelig. Men alternativet, med å stenge ned prosjekter, er mer kostbart.

Det sier verftsleder Ove Sandvik ved Aibel Haugesund til Haugesunds Avis (HA). Han mener at smittesituasjonen ikke er over ved verftet.

Sist lørdag ble det registrert seks nye smittede ved verftet, og nå varsler Sandvik tøffere smittevernregime. Det betyr oftere testing og andre tiltak som skal begrense ytterligere smitte. Tiltakene koster penger, men som Sandvik sier, det er dyrere å ikke gjøre noe og måtte stenge ned.

Ett av tiltakene som skal settes i verk å hurtigteste ansatte som jobber tett på området der det har vært smitte. Disse testene skal tas hver tredje dag, skriver HA.

Ett annet tiltak er å skille hvert enkelt prosjekt bedre, noe som vil gjøre det lettere å spore smittekildene.

«Njord Bravo»-prosjektet var ett av de prosjektene som ble hardt rammet av utbruddet for noen uker siden, og Sandvik sier til lokalavisa at det er i gang igjen – så vidt.

-Vi kjører en forsiktig og kontrollert oppbemanning, sier han.

Ove Sandvik sier at de først og fremst har fokus på å hindre smitte som kan påvirke driften på Aibel, men at man også ønsker å bidra til å ikke spre smitte i lokalsamfunnet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093