23948sdkhjf

Techno Dive og Samba Marin i tospann

Samba Marin og Techno Dive inngår et langsiktig samarbeid for å bedre tilbudet til begge selskapenes kunder innen havbruk og olje- og gass-næringen.

Det går fram av en pressemelding.

Begge selskapene har hatt betydelig vekst de siste årene, og de innleder nå et mer formelt samarbeid. Dette innebærer at de to selskapene vil konsentrere sin virksomhet om hver sine kjerneområder. For Samba Marin er dette rederidrift. For Techno Dive er dette ROV/dykkeoperasjoner.

Techno Dive har kjøpt Samba Marins ROV/dykke-avdeling, og samarbeidet innebærer at Techno Dive i fremtiden vil ivareta hele Samba Marins behov for dykketjenester, melder selskapene i pressemeldingen.

Samtidig vil Samba Marin ytterligere forsterke sin posisjon som totalleverandør av servicetjenester - ved bruk av større spesialfartøy.

Som allianse påpeker selskapene at de vil bli en sterk leverandør av ROV- /dykke- og servicetjenester til havbruk og olje- og gass-industrien på Sør-Vestlandet.

Samba Marin er i dag et rederi med 10 egne og to innleide fartøyer. Selskapet har en årlig omsetning på om lag 115 millioner kroner, der om lag 70 prosent av virksomheten er rettet mot havbruk, mens olje- og gass-virksomheten utgjør 20 prosent. De resterende 10 prosentene består av service, kai- og transportoppdrag.

Techno Dive har helt siden 1976 vært leverandør av service-/undervannstjenester til olje- og gass-industrien, akvakultur, shipping og undervannskonstruksjoner. Selskapet har sitt hovedkontor på Husøy utenfor Haugesund og har 23 ansatte, og hadde en omsetning i 2019 på drøye 55 millioner kroner.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078