23948sdkhjf

Aker Solutions signerer samarbeidsavtale på Utsira Nord

Aker Solutions signerer samarbeidsavtale med Mainstream Renewable Power, Ocean Winds og Statkraft for fytende havvind på Utsira Nord.

Aker Solutions har signert et såkalt  memorandum of understanding (MoU) med Mainstream Renewable Power («Mainstream»), et Aker Horizons-selskap, Ocean Winds og Statkraft, om å samarbeide om havvind på Utsira Nord i Norge.

Mainstream, Ocean Winds og Statkraft er i et konsortium for å forfølge en søknad om å utvikle flytende vindkraft ved Utsira Nord-lisensområdet i 2023.

Redusere kostnadene

Aker Solutions og konsortiet vil sammen utvikle bærekraftige og kostnadseffektive teknologier som inkluderer design, konstruksjon, fabrikasjon og installasjonstiltak og andre innovative løsninger og ny teknologi for å redusere kostnadene. Samarbeidet har som mål å videreutvikle kapasiteten på tvers av den norske leverandørkjeden og styrke Norges konkurranseevne innen flytende havvind.

Ved å kombinere Mainstreams havvindutviklingserfaring og fem 10-år med Nordsjøekspertise innen offshoreutvikling, utførelse og marine operasjoner som medlem av Aker-konsernet, erfaringen til Ocean Winds innen utvikling, bygging og drift av bunnfast og flytende offshore vindparker globalt, og Statkrafts dype ekspertise innen utvikling, drift og forvaltning av fornybar energi, dekker konsortiet hele verdikjeden fra utvikling til levering av ren offshore energi til markedet.

Storbritannia og Sør-Korea

Mainstream og Ocean Winds, ENGIE og EDPR utvikler for tiden to prosjekter med en estimert kapasitet på 3 GW flytende havvind i Storbritannia og Sør-Korea. Statkraft og Mainstream har et separat og veletablert samarbeid for utvikling av bunnfast havvind i Norge.

Aker Solutions er en integrert leverandør av løsninger, produkter og tjenester til den globale energiindustrien med ekspertise og gjennomføringskapasitet i Norge gjennom sine ekspansive verft, produksjonslinje i verdensklasse og sitt sterke nettverk av leverandører og underleverandører.

- Industriell mulighet

- Flytende havvind innehar en enorm industriell mulighet for forsyningskjeden til å samarbeide og bygge på tiårene med offshore-ekspertise utviklet i Nordsjøen. Sammen med konsortiet har vi erfaringen, innovasjonen og kostnadskonkurransedyktige modeller som kreves for å levere den neste fullskala flytende havvindparken i Norge og ta industrien til nye, uutforskede dyp. Vi er glade for å bygge et partnerskap som utelukkende fokuserer på å drive det neste kapittelet i Norges energiarv, samtidig som vi bidrar til regjeringens 2050-mål, sier Stephen Bull, EVP for fornybar energi hos Aker Solutions.

Han får støtte fra Tove Røskaft, Tove Røskaft, leder for offshore vind i Mainstream:

- Offshore vindreisen er så vidt i gang i Norge og innovative samarbeidsmodeller er nødvendig for å sikre at vi posisjonerer Norge konkurransedyktig innen havvind. Vi tror at å samle styrkene fra hele Aker-konsernet, sammen med våre partnere Ocean Winds og Statkraft, vil posisjonere Utsira Nord i forkant av den flytende vindindustrien globalt, samtidig som det gir brede fordeler til Norge gjennom nye arbeidsplasser, ny teknologi. og ny grønn energi.

Oscar Diaz, Chief EPCI Officer, Ocean Winds, sier:

- Som en pioner innen den flytende havvindsektoren med mer enn 10 års erfaring fra utvikling til drift, ser Ocean Winds frem til å samarbeide med norske partnere og leverandører for å bygge en vellykket forsyningskjede og skape berikende muligheter.

Statkraft

- Statkraft forfølger en industriell rolle for havvind i Nordsjøen, og Norge er et avgjørende marked for vår strategi. Samarbeidet med Aker Solutions gir et sterkt løft for konsortiet i våre ambisjoner om å utvikle Utsira Nord og markedet for havvind i Norge, og viser vår forpliktelse til å utnytte norsk kompetanse og fremme den norske leverandørkjeden for internasjonal konkurranse,sier David Flood, SVP Offshore Wind i Statkraft.

Utsira Nord, et område utenfor kysten av Haugesund på Vestlandet, er kjent for å ha jevnt kraftig vind. Havvind er en raskt modnende fornybar energiteknologi som er klar til å spille en viktig rolle i fremtidens energisystem og partnerne er klare til å forfølge mulighetene i Utsira Nord-lisensområdet.

Kilde: Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093