23948sdkhjf

Politiker ser rødt: Skipskontrakt havnet i Nederland

I fjor vedtok Stortinget en koronapakke som skulle hjelpe norsk industri i koronapandemien. Ett av tiltakene var at Havforskningsinstituttet skulle få bygge et nytt skip – i Norge.

Men det skjedde ikke. Skipet skal nå bygges i Nederland. Det får stortingspolitiker fra Sp, Geir Pollestad, til å se rødt. Ifølge VG bruker lederen av næringskomiteen på Stortinget ord som skandale for å beskrive situasjonen. Han vil nå kreve at Stortinget kansellerer kontrakten.

– Hele forutsetningen for oljepakka var at vi skulle hjelpe norsk industri gjennom oronapandemien. Så velger man altså et nederlandsk verft. Vi krever at hele avtalen omgjøres, sier Pollestad til VG.

I en annen artikkel på Metalsupply går også bransjeforeningen Norske Skipsverft hardt ut mot valget av et nederlandsk verft, når pengene som skulle gå til å bygge det nye skipet angivelig var ment for å redde norske bedrifter gjennom koronakrisen. 

Havforskningsinstituttets direktør, Sissel Rogne, sier til VG at de har gjort alt som står i deres makt for at byggekontrakten skulle havne i Norge. Men hun sier at fire anbudene som kom inn, var tilnærmet like på kvalitet, men at nederlenderne leverte en pris på 118,8 millioner kroner. Som det rimeligste norske, leverte Fitjar mekaniske verksted, på 141,7 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11