23948sdkhjf

Stålverksted avvikles etter fusjon

Contiga og Kynningsrud Prefab på Rolsvøy ved Fredrikstad fusjonerer, noe som betyr at stålverkstedet legges ned til sommeren.

Det går fram av en pressemelding, der det også heter det fusjonen kun gjelder de norske selskapene. Det betyr at svenske Kynningsrud Prefab AB i Uddevalla fortsetter som en søsterbedrift til Contiga AB i Sverige. Contiga har hovedkontor i Moss, og fabrikken på Rolvsøy utenfor Fredrikstad ble med i Contiga-konsernet i fjor.

For de 10 ansatte ved stålverkstedet vil det bli en ny arbeidsdag for disse, da de vil jobbe med betong – og ikke lenger stål.

Selskapet har også et stålverksted i Kongsvinger, der om lag 30 ansatte har sitt daglige virke. Det er imidlertid usikkert hva som skjer med disse, men adm. dir. Audun Harridsleff mener at de skal kunne produsere for alle fabrikkene, noe som vil føre til at også disse vil få en ny rolle. Harridsleff håper at dette skal være avklart til sommeren.

Han sier videre at fusjonen vil forsterke selskapene, og at dette er en rasjonalisering.

– Gjennom fusjonen forenkler vi selskapsstrukturen i NPG, i tillegg øker vi konkurransekraften i Norge. Contiga overtar ett veldrevet og lønnsomt selskap som over mange år har vært en av de ledende leverandørene innen komplette råbygg i prefabrikkerte stål – og betongelementer, sier Harridsleff.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109