23948sdkhjf

Etablerer gruppe for å møte det grønne skiftet

Fire selskap med spesialkompetanse på digitalisering, energieffektivitet og nullutslippsløsninger i marin og maritim industri samles i ei ny gruppe kalt HAV Group ASA.

Det er de fire selskapene HAV Design AS (tidligere Havyard Design & Solutions AS), HAV Hydrogen AS (tidligere Havyard Hydrogen AS), Norwegian Electric Systems AS og Norwegian Greentech AS som samler kompetanse og erfaring i et nytt konsern, HAV Group ASA, for å styrke og synliggjøre selskapene sin miljøteknologi, og dermed møte det grønne skiftet i maritim næring på en offensiv måte. 

Konsernsjef for HAV Group, Gunnar Larsen, sier samspillet mellom de fire selskapene vil kunne gi kundene et forsprang med energieffektive løsninger for fremtiden.

– Våre kunder skal innfri globale megatrender med svært ambisiøse mål for minimal miljøpåvirkning og stadig strengere miljøkrav. I HAV Group har vi kunnskap, erfaring og teknologi til å gi kundene skip og utstyr som innfrir dette og gir økt lønnsomhet, konkurransekraft og bærekraft, sier Larsen i en pressemelding.

Visjonen til HAV Group er å bidra til det grønne skiftet i maritim og marin næring med innovative og lønnsomme løsninger. 

– Og når vi ser på det vi har levert, med blant annet en rekordrekke av batteriferger, så mener vi at vi også kan bevise at vi er i gang med å gjøre det, sier konsernsjefen.

Dette er Hav Group:

  • Etablert i februar 2021 som industrielt konsern med de fire datterselskapene HAV Design AS, HAV Hydrogen AS, Norwegian Electric Systems AS og Norwegian Greentech AS.
  • Har søkt om notering på Euronext Growth og forventer notering rundt 4. mars.
  • Har lang erfaring med FoU-arbeid og teknologiutvikling, og har innovative løsninger som tar maritim og marin næring gjennom det grønne skiftet.
  • Har over 100 ansatte i Norge og hovedkontor i Fosnavåg på Sunnmøre.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078