23948sdkhjf

Optime Subsea ansetter mange – og enda flere skal komme

Subsea-selskapet ansetter nye i hopetall. Målet om 150 arbeidsplasser for Optime Subsea AS i 2025 ser ut til å slå til.

Optime Subsea på Notodden ble etablert i 2015 av fire lokale gründere. Seks år senere er de 59 ansatte, og ytterligere ni er på vei inn i bedriften, skriver Laagendalsposten.

51 av dem holder til på Notodden, mens fire er innleide i amerikanske Houston, og siden nyttår er det ansatt hele seks personer. Og stillingsannonsene slutter ikke der. Ni nye skal ansettes, og målet om å nå 150 arbeidsplasser i 2015 er dermed på god vei til å bli innfridd.

Tre av de som er sentrale i Optime Subsea har lang fartstid fra olje- og subseabransjen på Kongsberg, blant annet TechnipFMC.

Mathias Haugen har imidlertid har imidlertid bakgrunn fra Bilfinger i Porsgrunn. Han valgte å gå over til en ny og spennende bedrift innen subsea på Notodden.

– Årsaken til at jeg mener bedriften er spennende, er jo nytenkningen knyttet til det eksisterende og automasjon. De går nye veier som gir spennende utviklingsmuligheter både for bedriften og kundene. Et topp miljø for en som har lyst til å bryne seg – og det har jeg merket, sier Haugen til lokalavisa.

Telemark Teknologipark Notodden

NOTODDEN: Optime Subsea holder til i Telemark Teknologipark på Notodden. FOTO: GOOGLEMAPS

HMS-ansvarlig Jan-Fredrik Carlsen sier at de er oppmerksom på mulige «voksesmerter», at de ansetter for mange raskt, men styret og ledelsen er svært opptatt av arbeidsmiljøet ved bedriften.

Han kan også fortelle at selskapet har hatt mange og gode søkere til verksted, tekniske ledelse og ettermarked

-De ansatte og deres løsninger er nøkkelen til vår suksess med gjennomslag hos kundene, sier han.

For tiden eier de ansatte i selskapet 4 prosent av aksjene i selskapet, som tjener penger. Blant annet blir «koronaåret» 2020 bedre enn 2019. Da hadde selskapet en omsetning på 115,8 millioner kroner med et overskudd på 9,6 millioner kroner. Driftsmarginen – også kalt EBITDA – endte på 11,1 prosent i 2019.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064