23948sdkhjf

Nexans Halden kan få mer enn 100 nye arbeidsplasser

Nexans merker en større etterspørsel i elektrifiseringmarkedet og det betyr at det franske selskapet satser ytterlige på strømkabler. I Halden medfører dette store utbyggingsplaner.

Mandag kom nyheten om at det franske selskapet Nexans skal styrke fokuset på strømkabler som følge av den elektrifiseringen som foregår på verdensmarkedet. Dette vil Nexans i Halden nyte godt av, og nå skal det investeres for mer enn en milliard kroner. Det kan bety opptil 100 nye arbeidsplasser ved fabrikken.

Halden Arbeiderblad skriver at Nexans totalt skal investere 200 millioner Euro – om lag to milliarder norske kroner - i SLS-delen av konsernet. Halden er den største fabrikken i SLS-delen og det bekreftes at det kan bli snakk om en investering til over en milliard kroner i Halden.

Blant annet skal det bygges et nytt tårn, og det kommer trolig til å bli enda høyere enn det tårnet som allerede er ved fabrikken i dag. Disse planene er imidlertid ikke godkjent av Halden kommune enda, men Nexans opplyser at de har en svært god dialog med kommunen.

I dag er det om lag 850 ansatte ved Naxans fabrikk i Halden, og kommunikasjonsdirektør Kristin Hessen i Nexans Norway AS sier til lokalavisa at konsernet satser ytterligere i den tidligere Østfold-byen. Kommunikasjonsdirektøren kan også røpe at selskapet har en plan om at det nye tårnet skal kunne levere strømkabler fra 2023.

Også ved Nexans' fabrikk på Rognan i Saltdal har man større utbyggingsplaner. Her skal kabelfabrikken bygges ut for 100 millioner kroner, for å kunne levere flere og større sjøkabler. Selskapet har mål om å starte anleggsarbeidet i løpet av våren, uttaler fabrikksjef Karl Peter Johansen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078