23948sdkhjf

Aker Solutions med Equinor-jobb

Aker Solutions har fått arbeide med toppsiden av Troll B- og C-plattformene for å redere CO2-utslippene.

Det skriver selskapet i en melding.

Aker Solutions har fått til dels såkalt «intensjonsbrev» fra Equinor for toppsiden av Troll B- og C-plattformene for å redusere utslippene av CO2.

Disse modifikasjonene vil inkludere installasjon av utstyr for å motta elektrisk kraft fra land via kabel. Dette vil erstatte kraftgenerasjonen fra gassturbiner på plattformene, og dermed redusere klimaavtrykket.

– Dette er en viktig tildeling som støtter industriens ambisjon om å redusere sine klimagassutslipp i Norge med 40 prosent innen 2030, og nærmere null innen 2050. Strømforsyning fra land vil kreve store og sammensatte modifiseringer av Troll B- og C-plattformene. Vi er glade for å kunne tildele FEED-kontrakten for modning av modifiseringsarbeidet på plattformdekkene til Aker Solutions, en leverandør som har arbeidet med Troll-feltet i mange år, og som kjenner installasjonene godt, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser i Equinor.

Når en endelig investeringsbeslutning er tatt, har Equinor muligheten til å utøve en opsjon for prosjektering, anskaffelser, bygging og installasjon (EPCI) som er inkludert i FEED-kontrakten.

Arbeidet vil inkludere ingeniørkunst, anskaffelse, bygging og prefabrikkering av systemer og installasjon på plattformene offshore. Ingeniør og anlegg skal utføres på Aker Solutions’ kontorer i Bergen, og på verftet i Egersund. Prisen følger ferdigstillelse av frontendingeniør-og designarbeid (FEED) som Aker Solutions ble tildelt i januar 2020.

Arbeidet starter umiddelbart og er planlagt ferdigstilt i slutten av 2025.

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109