23948sdkhjf

Ny Sølvtrans-båt fra Myklebust Verft

Rederiet Sølvtrans har bestilt nok en brønnbåt fra Myklebust Verft i Sande. Dette er den fjerde båten rederiet bestiller.

Båten skal etter planen leveres i fjerde kvartal 2022, går det fram av en pressemelding.

Designet er basert på Kongsberg NVC 390 LFC og er utviklet i nært samarbeid mellom Sølvtrans, Kongsberg og Myklebust.

– Kontrakten er et resultat av et nært samarbeid mellom rederi, designselskap og verft i den maritime klynga på Sunnmøre. Byggeprogrammet mellom Myklebust og Sølvtrans nærmer seg to milliarder kroner og gir også store lokale ringvirkninger utenfor verftet, sier daglig leder Inge-Jonny Hide ved Myklebust i pressemeldingen.

– For oss i Sølvtrans så vil alltid kvalitet være viktig når vi skal bygge våre båter. Det er på denne bakgrunn at vi i Sølvtrans bygger våre båter ved lokale verft, utstyrer de med det beste av utstyret levert av norske og finner fram til de mest innovative og bærekraftige løsningene. Når dette fører til sterk, lokal verdiskaping så er det en vinn-vinn-situasjon, sier daglig leder i Sølvtrans, Roger Halsebakk.

Båten er en videreutvikling fra de tre fartøyene som allerede er under bygging hos Myklebust. Dette betyr blant annet en økt lastekapasitet fra 4.000 til 5.000 kubikkmeter. Største lengde blir på 92,5 meter og bredden blir 20 meter.

 

Kilde: Pressemelding

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11