23948sdkhjf

Seilte med hull skroget i tre uker

Borealis er i hardt i vær igjen. Nå er det avdekket at en av selskapets ferjer seilte i tre uker med hull i skroget – uten å melde fra til Sjøfartsdirektoratet.

I desember i fjor havnet Borealis i medienes søkelys da selskapet fikk seilingsnekt for brudd for helse, miljøs og sikkerhetsforskriftene. Nå er det  NRK som omtaler saken, der en av Borealis ferjer seilte over Vestfjorden i tre uker med hull i skroget – uten å melde fra til Sjøfartsdirektoratet om det.

Sommeren 2019 skal ferja MS «Jernøy» ha seilt mellom Steigen og Svcolvær med hull i baugen. Det var 31. juli samme sommer at ferja kolliderte med en større fiskebåt. MS «Jernøy» hadde passasjerer om bord da kollisjonen inntraff, og to av motorene om bord sluttet å virke under fylling av drivstoff noe senere. Selv om farten skal ha vært lav, var det ifølge overstyrmannen om bord et kraftig smell. Men Sjøfartsdirektoratet fikk aldri vite om sammenstøtet og ei heller om skaden som var påført ferja.

Overstyrmannen, som NRK har snakket med, sier han meldte fra til ledelsen i Borealis om kollisjonen og problemene om bord i ferja. Der fikk han høre at han «skulle ta tre steg tilbake» og at kapteinen og Harstad-kontoret skulle ordne opp. Blant annet skal Borealis ha fått tillatelse av direktoratet å kjøre ferja.

Men noen tillatelse ble aldri gitt. Borealis sendte en melding til direktoratet, men den nevnte aldri kollisjonen og baugskaden – kun motortrøbbelet.

Flere politikere fra Nord-Norge har reagert på Borealis’ håndtering av situasjonen, og ønsker granskning.

Borealis har frist til 17. mars å dokumentere overfor Sjøfartsdirektoratet at rederiet oppfyller vilkårene fra myndighetene.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.235