23948sdkhjf

Aker Stord-eksplosjon: Tok 41 minutter å varsle politiet

Sist fredag var den en alvorlig eksplosjon ved Aker Solutions anlegg på Stord. 12 ble lettere skadet, og det tok 41 minutter å varsle politiet.

Arbeidstilsynet er rutinemessig involvert i hendelsen, som fant sted fredag formiddag. Men det tok hele 41 minutter før politiet ble varslet. Det mener mange er for lang tid. Nå har politiet gjort sine undersøkelser for å finne ut hva som hendte og for å finne en mulig årsak til ulykken.

– Vi har avhørt en del vitner, og sikret en del bevis i form av bilder, sier innsatsleder i politiet, Stian Dahl, til NRK.

I tillegg vil Aker Solutions gjennomføre en egen intern gransking av hendelsen.

Aker Solutions eget industrivern var de som rykket ut først og tok deretter kontakt med brannvesenet. Man ventet med å varsle politiet da det ikke ble observert at noen var fysisk skadd som følge av eksplosjonen.

– Det kan være vi har et forbedringspotensial på det punktet. Det vil være en del av hva den interne granskingen avdekker, i så fall, sier kommunikasjonssjef ved Aker Solutions, Odd Naustdal til NRK.

Politiet sier på sin side at de uansett vil ha melding når slike hendelser inntreffer.

Eksplosjonen skjedde etter at gass i en grøft ble antent, og arbeidet ble stanset opp en periode.

Naustdal opplyser at verftet har flere store prosjekt på gang, blant annet oppgradering av Njord A-plattformen, arbeid med Johan Sverdrup og Johan Casberg, og vindmølleprosjektet Highwind.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094