23948sdkhjf

Stålindustrien ber Biden opprettholde ståltariffene

Amerikansk stålindustri og den amerikanske stålarbeiderforeningen oppfordrer USAs nye president, Joe Biden, til å opprettholde tariffen på stål .

Det var USAs nylig avgåtte president, Donald Trump, som innførte tariff på stål fra andre land i et håp om å beskytte amerikansk stålindustri. Nå har den nye presidenten, Joe Biden, mottatt et brev fra Instituttet for jern og stål (AISI), Organisasjonen for stålprodusenter (SMA), Komiteen for rør- og slange-improt (CPTI), Instituttet for stålkonstruksjoner (AISC) og den amerikanske stålarbeiderforeningen (UWS). Der ber de Biden om å videreføre tariffene på stål som hans forgjenger innføre. Den amerikanske stålarbeiderforening UWS har tidligere støttet Biden som president, ikke minst på grunn av Trumps arbeidstaker-politikk. Men foreningen støtter altså den avgåtte presidentens forslag om å videreføre tariffen på stål fra andre land.

I brevet fra foreningene, heter det at det er viktig å opprettholde ståltariffenene for å sikre amerikansk stålindustri i en tid der stålkapasiteten på verdensbasis er massiv og økende. «Å kutte ut eller å redusere styrken på disse tariffene vil være skadelig så sant ikke de store stålproduserende landene fjerner deres overkapasitet på stål. Fjerning av tariffene vil også øke importen av stål som kan få katastrofale følger for amerikanske stålprodusenter og -arbeidere», skrives det i brevet til den nye presidenten.

I brevet henvises det til at OECD antok at stålkapasiteten på verdensbasis ville bli svært høy i 2020. Faktisk åtte ganger mer enn det amerikansk stålindustri ville produsere i fjor. Kina, Vietnam, Tyrkia og flere andre stålproduserende land fortsetter nemlig å øke sin stålproduksjon til tross for at koronapandemien har ført til en stor nedgang i etterspørselen etter stål verden over. Foreningene skriver at Korea, Russland, Ukraina, Indonesia og andre land fortsetter å eksportere store deler av sin stålproduksjon til andre markeder.

«Dessverre har koronapandemien ført til en stor nedgang i etterspørsel det siste året, noe som har ført til smertefulle jobbkutt på grunn av at fabrikker enten har kuttet ned på produksjonen eller måtte legge ned driften. Selv om situasjonen har bedret seg noe og stålindustrien har kommet seg noe, er vi svært sårbare i forhold til ny økning i importen», heter det brevet videre.

FIKK STÅL-BREV: USAs nye president, Joe Biden, har mottatt et brev fra amerikansk stålindustri og -arbeidere der de ber om at Trumps ståltariffer fortsetter.

Avslutningsvis skriver foreningene at de ser fram til å jobbe med den nye administrasjon i Det Hvite Hus for å motarbeide «de elementene som truer deres industri og arbeiderne som er ansatt i den».

Noe av det første Joe Biden gjorde da han innok Det ovale kontor i Det Hvite Hus var å vrake oljerørledningen Keystone XL fra Canada. Barack Obama stoppet også denne rørledningen, men Donald Trump åpnet opp for at den skulle bygges.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094