23948sdkhjf

Biden igangsetter sikkerhetsgjennomgang av US Steel-salg

Biden-administrasjonen forbereder en sikkerhetsgjennomgang av beslutningen om å selge United States Steel til Nippon Steel, et japansk selskap, som en del av den pågående politiske debatten om globaliseringen av amerikansk produksjon.

Advokater for US Steel og Nippon Steel har konsultert flere ganger med tjenestemenn i finansdepartementet, fra morgenen da transaksjonen ble annonsert forrige måned, ifølge en rapport i Wall Street Journal.

Telefon- og e-postutvekslingene har fokusert på prosessen for innlevering til komiteen for utenlandske investeringer i USA, et treasury-ledet interbyrådpanel som har makten til å anbefale presidenten å blokkere avtaler hvis de utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel, heter det i rapporten.

90 dager på seg

Når selskapene har sendt inn formelt papirarbeid til Cfius, vil Biden-administrasjonen ha 90 dager på seg til å gjennomgå transaksjonen.

Det hvite hus sa at avtalen fortjener «seriøs gransking», men ellers har det sagt at den ikke har kommentert transaksjonen, skriver Steeltimes International, som igjen siterer Wall Street Journal.

- Mitt håp er at Cfius vil fungere her for å gjøre det mulig for folk å si at vi har fått en haug med sikkerhetseksperter til å se på det og at denne transaksjonen kan fortsette, sier Stephen Heifetz, advokat ved Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.

Mer enn 50 lovgivere har signert et brev som ber Biden om å bruke "alle gjeldende myndigheter til sin disposisjon for å sikre en omfattende gjennomgang av dette oppkjøpet."

"Essensielt for nasjonal sikkerhet"

«Stål er essensielt for vår nasjonale sikkerhet, og vi mener at USAs teltstålselskap bør forbli under amerikansk eierskap,» skriver senator John Fetterman og representant Chris Deluzio i et brev like etter at transaksjonen ble annonsert, men T.J Rooney, en politisk konsulent i Pennsylvania, sier at politikere ikke skulle la en tilknytning til historien om stålproduksjon i Pennsylvania forstyrre fremtiden og sa at "han symbolikk ikke skulle komme i veien for virkeligheten".

 

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078